CHP’DEN TRT’YE SUÇLAMA

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Genelkurmay’a ait silah yüklü bir kamyonun emniyet tarafından aranmasına tepki göstererek "Belirli bir kumanda merkezi var, o kumanda merkezi planlamayı yapıyor" dedi. Anadol, TRT’nin kamyonun aranmasıyla ilgili haberini eleştirerek "Utandırıcı bir şey Arınç cevap versin" diye konuştu.
Anadol, Meclis’te düzenlediği basınla sohbet toplantısında, dün Genelkurmay’a ait silah yüklü bir kamyonun polis tarafından aranması ve TRT’nin olaya yönelik haberiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. TRT’nin haberi veriş şeklini ‘felaket’ olarak değerlendiren Anadol, "Daha soruşturma başlamamış, Cumhuriyet savcılığı, emniyet dosyayı daha açmamışlar TRT bunu haber yapıyor. Bülent Arınç cevap versin bu soruya. Basına servis yapmanın basını yandaş medyanın ötesinde TRT çekiyor artık. Çok acı. Bizim verdiğimiz vergilerle yapıyor. Başka kanallar yapıyor, başka gazetelere, kanallara da teşvik adı altında para veriliyor, o kanallar, gazeteler yalan yanlış haber yapıyorlar. Ama TRT bu milletin hakkı olan bir bütçeyle bunu yaparsa utandırıcı bir şey. Sayın Arınç bunun cevabını vermelidir bir an evvel" diye konuştu.

-TELEFON AMERİKA’DAN MI GELDİ?-

Anadol, Genelkurmay’a ait bir kamyonun polis tarafından aranması konusunda ise "Telefon Amerika’dan mı geldi acaba? İhbar telefonu? Anlaşılıyor ki, bu kamyon olayıyla iyice ortaya çıktı; belirli bir kumanda merkezi var. O kumanda merkezi bu planlamayı yapıyor, o kumanda merkezinin devletin içinde ve dışında ajanları var, istihbarat topluyor. Bazen Bülent Arınç’ın evinin etrafında dolaşan iki subayı tespit ediyor, Amerika’dan ihbar geliyor. Bazen meşru, legal, askeri sevkiyatı kaçak bir işlemmiş gibi ihbar ediyor. O kumanda merkezinden planlanıyor bunlar. Herhalde TRT de o kumanda merkezinden sinyalle bu yayınları yapıyor. Tam o sırada TRT’de bir program var, o programdaki konuşmacılar bu kamyonun sevkiyatının haberi kendilerine gelince; bu yeniçeriler de devlete isyan etmişlerdi, ordu başbakanı asmıştı diye konuşabiliyorlar. Bunların hesabı teker teker sorulacak, bunlar hesap sorulacağı için korkuyorlar" şeklinde konuştu.

OLAY

Ankara’da, dün 155 Polis İmdat Hattı’na gelen bir ihbar üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 06 BJ 9915 plakalı beyaz, üzeri mavi brandayla kaplı kamyonu durdurarak arama yapmak istemişti.
Kamyonda bulunanlar, yüklü bulunan silah ve mühimmatı askeri birliğe teslim edeceklerini belirterek, buna ilişkin belgeyi ibraz etmiş, bunun üzerine Terörle Mücadele ekipleri, olayı Cumhuriyet savcısına bildirmişti.
Savcının talimatı üzerine kamyon incelenmek üzere Ankara Emniyet müdürlüğüne getirilmiş, işlemlerin tamamlanmasının ardından, kamyon, polis eskortuyla birlikte Gölbaşı’ndaki askeri birliğe götürülmüştü.
Mühimmat yüklü kamyonun, başka bir ilden yola çıkıp Polatlı-Etimesgut güzergahından Ankara’ya giriş yaptığı, kamyonun içindeki silah ve mühimmatın Gölbaşı’ndaki bir askeri birliğe teslim edilmesinin planlandığı ve söz konusu sevkiyattan askeri yetkililerin haberdar olduğu kaydedilmişti. TRT 2, kamyonda bulunan 900 el bombasının seri numaraları bulunmadığını iddia etmişti. (aa, anka)