Edirne'de rüşvet aldığı suçlamasıyla Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç'ın, savcının verdiği mütalaada rüşvete teşebbüsten 4 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi. Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde işadamı Sungur Kangal'dan rüşvet olduğu öne sürülen parayı alırken suçüştü yakalanıp tutuklanan ve önceki duruşmada tahliye edilen Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç'nın yargılanmasına devam edildi. Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Can Karakılıç katılmadı. Duruşmaya Karakılıç'ın 3 avukatı ile şikayetçi Sungur Kangal katıldı. Mahkeme Başkanı Şimşek Küyük, davanın bitirileceğini belirterek, tarafların son savunmalarını yapmalarını istedi. Sungur Kangal, sanık savcının cezalandırılmasını istedi. Ardından mahkeme başkanı, Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü'nün esas hakkındaki mütalaasını vermesini istedi. Cumhuriyet Savcı Cengiz Özülkü, mütalaasında, suç tarihinde sanık yanında bulunan kız arkadaşı ile birlikte müştekiyle birlikte yemek yediği sırada müştekinin daha önceden seri numaraları alınmış 15 bin lirayı paket içerisinde sanığa verdiği, sanığında parayı alarak oturduğu sandalye ile beli arasına koyduğu ve bu sırada lokantada olan kolluk kuvvetleri ile Edirne Cumhuriyet Başsavcısının olaya müdahale ettiğini söyledi. 

RÜŞVET TEŞEBBÜS AŞAMASINDA 

Savcı Özülkü mütalaasını şöyle sürdürdü: "15 bin liranın alınmasının suçüstü olarak gerçekleştirildiğinin delillendirilmiş olduğu, sanığın aldığı şeyin para olduğunu bilmediğini belirtimiş ise de, hakkında soruşturma olan kişi ile soruşturmaya bakan ve Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan kişinin bu şekilde bir araya gelmeleri, ondan para ya da başka bir şey şeklinde bir şey alınmasını doğal hayatın olağan akışı ve hukuk etik kuraları açıklanamayacağı, dolayısıyla sanığın müştekiden para aldığını bildiği, ancak müştekinin daha öncede Cumhuriyet Başsavcılığımıza başvurarak olayı ihbar etmesi nedeniyle gerçekte rüşvet vermeyi istemediği, sadece olayın ortaya çıkması amacıyla bu şekilde davrandığı, öte yandan verilen paranın sanığın hakimiyet alanını tam olarak geçmediği, bu iki husus ile birlikte değerlendirildiğinde eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı, dolayısıyla yargı görevi yapan Cumhuriyet Savcısı sanığın yapması gereken bir işi yapmamak ve yapmaması gereken bir işi yapmak amacıyla rüşvet almaya teşebbüs suçunu işlediği anlaşılmak ile sanığın rüşvet suçu teşebbüs aşamasında kaldığını ve buna göre cezalandırılmasını talep olunur." Sanık avukatları ise, yazılı savunma yapmak için ek süre istedi. Bu nedenle duruşma ertelendi. 

31 MAYIS'TA YAKALANDI 

Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç, işadamı Sungur Kangal'dan geçtiğimiz 31 Mayıs günü bir restoranda 'rüşvet' olduğu iddia edilen paraları alırken, polis tarafından yakalanmış, ardından da tutuklanmıştı.