MISS Model of the World (Mankenler Kraliçesi) yarışması 2003 yılı birincisi olan manken Aslı Baş’ın (32) 2.5 yıl önce Muğla Bodrum Yalıkavak’ta turizmci Ahmet Bayer’in villasının terasından düşerek ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı. Muğla Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede 55 yaşındaki Ahmet Bayer ve oğulları Hakan (25) ile Volkan Bayer’in (23) ağırlaştırılmış ömür boyu, yanlarında çalışan Murat Umirov’un 7.5 yıl hapis cezası istendi. 

YARGILAMA ŞUBATTA

Hazırlanan 28 sayfalık iddianamede, fezlekenin aksine Ahmet Bayer’in cinayete iştirak değil, oğulları Hakan ve Volkan Bayer ile birlikte, TCK’nın 82/1. maddesini içeren ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle yargılanması istendi. İddianamede Bayer’in villasında çalışan Murat Umirov için de TCK’nın 281’nci maddesi gereği, delilleri karatmak ve ortadan kaldırmak suçundan 7.5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanması talep edildi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki şubat ayında Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

32 yaşındaydı

Manken Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 günü 02.30 sıralarında, vurgun yediği için tekerlekli sandalyeye mahkûm yaşayan turizmci Ahmet Bayer’in villasında 6.5 metre yüksekliğindeki terastan düşerek yaşamını yitirmişti. Bilirkişi, “Atıldı” raporu vermişti.