Şahin, saldırının, terör olayı olmadığını, daha önce gasptan mahkûmiyet giymiş, akli dengesi yerinde olmayan bir kişi tarafından yapıldığını belirtti. 

Bakan Şahin, Ulus Çiçek Restorant'ta öğle yemeği yedi. Şahin, yemeğin ardından, bölgede bulunan otel sahibi bir esnafı ziyaret etti. Burada yaklaşık bir saat kalan Bakan Şahin, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. 

Gazetecilerin, Doğubayazıt'ta silahlı saldırıya uğrayan Cumhuriyet Savcısı Kılıç'ı hatırlatması üzerine İçişleri Bakanı Şahin, olayın bir terör saldırısı olmadığını söyledi. İki savcının pazar yerinde alışverişlerini yaparken, saldırıya uğradığını ifade eden Şahin, "İlk değerlendirme terör saldırısı yönündeydi, ancak daha sonra olayın münferit olduğu ortaya çıktı. Hakkında gasptan mahkûmiyeti olan ve ruhsal dengesi yerinde olmayan bir kişi tarafından yapıldığı tespit edildi. Eşgali belli, yakalanması için jandarma ve polis ekiplerimizin operasyonları devam ediyor." dedi. 

Savcı Kılıç'ın ambulans uçakla Ankara'ya getirildiğini ve Atatürk Hastanesi'nde tedavi altına alındığını belirten Şahin, savcının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi. Bakan Şahin, yargı camiasına da geçmiş olsun dileklerini iletti. 



(CİHAN)