Beykoz’daki bir villada gözaltına alınan Sedat Şahin ve 2 adamı, suç örgüt kurmak ve yönetmek, vahim nitelikli silahlar bulundurmak suçlarından tutuklandı.
Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 17 Mayıs'ta Beykoz'da bir villaya düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Sedat Şahin ile Halis K. ve Tahir Ç. zırhlı araçla geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye götürülmüştü.

ZIRHLI ARAÇLA ADLİYEYE GÖTÜRÜLDÜ
DHA'nın haberine göre, Vatan Caddesi'nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 14 günde işlemleri tamamlanan Sedat Şahin, Halis K. ve Tahir Ç. yoğun güvenlik önlemleriyle emniyet otoparkından çıkartıldı. Mavi takım elbise giydiği ve kravat taktığı görülen Şahin, polis ekipleri eşliğinde zırhlı polis aracına bindirildi. Sedat Şahin, Halis K. ve Tahir Ç. emniyetten polis eskortu ile yoğun güvenlik önlemleri altında Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Soruşturmayı yürüten savcılık Şahin ve beraberindekilerin ayrıca ifadelerini almadan tutuklama talebiyle mahkemeye sevketti.
Gözaltına alınan Sedat Şahin ve beraberindeki 2 şüpheli tutuklandı. 

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLEN SİLAHLAR SERGİLENDİ 
17 Mayıs'ta Sedat Şahin'in yakalandığı villadan çıkan cephanelik ile sahte kimlikler ve pasaportlar basın mensuplarına gösterildi. Belçika, Bulgaristan ve İspanya'ya ait başka kişiler  üzerine düzenlenmiş pasaport, AB ülkelerine ait çeşitli kişiler adına düzenlenmiş kimlikler ve sahte nüfus cüzdanları olduğu görüldü.

Operasyonda ele geçirilen 2 lav silahı, 4 el bombası, sis ve ışık bombaları, 10 kaleşnikof tüfek, 2 makineli tüfek, 12 tabanca, 3 bin 900 mermi de görüntülenirken dikkat çeken altın kaplama tabanca silahı Şahin'in beylik silahı olarak taşıdığı öğrenildi. 


Habertürk