Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz akşamı gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında, askeri helikopterden açılan kurşunla Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit düşen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Yasin Naci Ağaroğlu'nun diplomasını ailesi aldı.

Ağaroğlu için Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde anma ve diploma töreni düzenlendi. Törene, şehidin babası Osman, annesi Zehra ve kardeşi Saliha Nur Ağaroğlu ile ablası Betül Kardıçlı, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özen, öğretim üyeleri ve arkadaşları katıldı.

Törende konuşan şehidin babası Ağaroğlu, oğlunun çok isteyerek girdiği Ankara Hukuk Fakültesinden gururla bahsettiğini söyledi.

Oğlunun ve 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit düşen bütün vatandaşların "vatan şehidi" olarak anılmasını isteyen Ağaroğlu, "Vatanımız için milletimiz için milletimizin birlik ve beraberliği için gönderden al bayrağımızın inmemesi için canlarını veren nice şehitlerimize selam olsun, hepsi bizim çocuklarımızdı." diye konuştu.

"Bu, ne cumhurbaşkanımıza ne hükümete karşı yapılan bir darbe. Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmak için yapılan bir darbe." ifadelerini kullanan Ağaroğlu, şehit oğlunun cenazesine yaklaşık 50 bin kişinin katıldığını hatırlattı.

Ağaroğlu, "Cenaze bizim omaktan çıktı, milletin oldu artık. Bütün milletimize şükranlarımı arz ediyorum. Bir Yasin Naci gider, binlercesi gelir diyoruz." dedi.



"Öğrencimizle gurur duyuyoruz"

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbiş de, değerli bir öğrenci ve vatan evladını kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bir yandan da şehidin kahramanlığı, aydınlık geleceğin garantisi gençlerden biri olarak, bağımsızlığın, özgürlüğün, demokrasinin koruyuculuğunu üstlenmesiyle gurur duyduğunu söyledi.

İbiş, şehit Ağaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla milli duygularla kahramanca sokağa çıktığını vurgulayarak, "FETÖ'nün, örgütlediği bu girişime 'hayır' dediği için bugün biz buradayız. Yasin Naci ve onun gibilerin dirayeti, direnişi, kararlılığı sayesinde bugün biz burada bu demokrasinin şemsiyesi altında konuşmamızı, törenimizi yapıyor, yaşamımızı sürdürmeye çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özen de öğrencileriyle gurur duyduklarını bildirdi.

Şehit üniversite öğrencisinin, gençliğinin baharında diğer vatandaşlar ile sokağa çıkarak, tanklara meydan okuduğunu, vatanı savunduğunu belirten Özen, "Sevgili öğrencimizin şehadeti, bu milletin demokrasiye, hukuk devletine, milli iradeye sahip çıkmasının ifadesi olarak ortaya çıkmıştır." dedi.

Özen, şunları kaydetti:

"Sevgili şehidimiz Yasin Naci Ağaroğlu'nun diplomasını, arkadaşlarıyla birlikte vermeyi çok isterdim ancak nasip olmadı. Diplomasını ailesine teslim edeceğiz. Ben inanıyorum ki yaşayanlardan daha anlamlıdır bir hukukçu olarak. Tarihin her aşamasında bu dönemde şanlı direniş içinde yer alan şehitler arasında adını hep zikredeceğiz."



Diploması ailesine teslim edildi

Ağaroğlu'nun arkadaşı Enes Orhan da şehidin vatan, millet, insan sevgisini, kişisel özelliklerini ve anılarını anlattı.

"Bu dünyadan gidişi gibi gelişi de onun deyimiyle 'muazzam'dı" diyen Orhan, şöyle konuştu:

"Annesi henüz Yasin'e hamileyken bir rüya gördü ve bu rüyada birisi ona, 'doğacak çocuğunun onların kurtuluşuna vesile olacağını' söylemişti. 2012'nin eylül ayıydı, işte tam da o gün başladı onunla hikayemiz. Akşam yurda geldiğimde, 102 numaralı odada hayatıma onur, erdem, güzellik, iyilik katacağından habersiz onunla tanıştım. O gün şehidimizin şehadetinden sorumlu olacaklarını bilmeden malum terör örgütünü konuştuk."

Konuşmaların ardından, şehit Ağaroğlu için diploma töreni gerçekleştirildi. Rektör İbiş, şehidin diplomasını anne ve babasına teslim etti.

Ardından, şehidin ailesi, yakınları, arkadaşları ve diğer katılımcılar, Ağaroğlu'nun adı verilen dersliği ziyaret etti. Şehidin adının yazılı olduğu tabela, ailesi ile hocaları tarafından dersliğin girişine asıldı.

Daha sonra şehidin öğrenim gördüğü son derslik olan "Yasin Naci Ağaroğlu 15 Temmuz 2016" sınıfında dua edildi, anne ve babası oğullarının ders gördüğü sıralarda oturdu.