Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, ''Bizler bir devlet olarak, Hükümet olarak, halkımızın huzuru, refahı için atılması gereken adımlar neyse atmaya devam edeceğiz. Bunlar, ülkeyi yönetmenin bize yüklediği sorumluluğun gereğidir. Askerimiz, polisimiz şehit edilirken beyefendilerin hiç sesi çıkmayacak, bölücü örgütle ilgili bir şey yaşandığında kıyameti koparırlar... Kusura bakmasınlar, gereği neyse yapılacaktır'' dedi. 


Erdoğan, Afganistan'da 12 askerimizin şehit olmalarıyla ilgili olarak ''Afganistan'da şehit olanları Çanakkale şehitleriyle birlikte toprağa değil, yüreğimize gömüyoruz. Şehitlerimizi ebediyen hatırlayacağız, onların mirasına sahip çıkacağız. Bir millet şehitlerine sahip çıktığı nispette ayakta kalır. Bir millet, şehitlerinin geride kalanlarına sahip çıktığı oranda büyür, gelişir. Şehitlerin emanetine sahip çıkmak milletçe hepimizin boynunun borcudur'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne 'taşeronluk' yakıştırması yapanları, 'bu ülkeyi tanımayan zavallılar' olarak nitelendirdi.

ŞEHİT YAKINLARINA İSTİHDAM HAKKI 2'YE ÇIKARILDI

Başbakan Erdoğan, şehitlerin dul ve yetimleri ile gazileri ilgilendiren kanun ve KHK'lerdeki 20 maddeyi değiştirerek, gazi ve şehitlere tanınan imkanların daha da genişletileceğini, terör olayları sebebiyle göreve gidiş dönüşler esnasında meydana gelen kazalarda yaralanan ve hayatını kaybedenlerin de şehitler ve gazilerle ilgili kanun kapsamına alınacağını, şehit dul ve yetimlerinin istihdam hakkının da 2'ye çıkaracağını söyledi.

Başbakan, şu anda Cudi Dağlarında, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışmanın devam ettiğini de ifade etti.

KORSAN NEVRUZ KUTLAMALARI

Pazar günü talep edilen törenlere müsade edilmedi deniyor? Bunu kenar köşelerine yansıtan beyefendilere sesleniyorum. Sizin alamadığınız haberleri bizim aladığımızı niye düşünmüyorsunuz? Teröristbaşının söylediği kan gölüne çevirin sözünü niye duymuyorsunuz? Bizim tavırlarımızı farklı bir yere çekmek isteyen beyefendiler köşelerinizde rahatsınız. Size dağdan davet geliyor. Kusura bakmasınlar bizler bir devlet olarak, halkımızın huzuru için atılması gereken adım neyse atmaya devam edeceğiz. Ülkeyi yönetmenin bize yüklediği sorumluluktur. Asker, polis şehit edilirken sesiniz çıkmayacak terör örgütünde bir sıkıntı olunca her tarafı ayağa kaldıracaklar.

AFGANİSTAN'DA ŞEHİT DÜŞEN ASKERLER

Afganistan şehit olan askerlerimizin ailelerini tek tek aradım, başsağlığı diledim. Ailelerin metanetinden çok büyük bir gurur duydum. 18 Mart Şehitler Günü'nün hemen öncesinde olması manidardır. Şehitlerimizi toprağa değil gönlümüze defnettik. Biz ilahi mesajda da çok net ifade edildiği gibi, şehitlerin ölü olmadığını, onların diri olduğuna inanıyoruz.

Bir millet şehitlerine çıktığı nispetle ayakta kalır. Şehitler kadar şehitlerinin geride kalanlarına sahip çıktığı kadar büyür ve yücelir. Emanetlerine sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur.

Şehitlerimizin yetimlerine, ailelerine, gazilerine çok önemli bir müjdeyi vereceğim.

Her ülkenin son derece hassas olduğu değerleri vardır. Kendilerini her türlü münakaşanın, ideolojinin üzerinde gördüğümüz değerlerimizdir. Şehitlerimiz gündelik siyaset dilinin malzemesi olmayacak kadar mübarektir. Şehitlerimizin siyasi malzeme yapılmaması için herkesin sorumlu olması gerekir. Başında milliyetçi sıfatı bulunan partinin şehit cenazelerini siyasi protesto gösterilerine dönüştürmesini edep ve adap dışı davranış olduğunu defalarca söyledim. Siyasi istismar mekanizması Afganistan'dan daha şehitlerimizin cenazesi gelmeden rant devşirmeye çalışmak onları bir kez daha küçük düşürmüştür.

Ülkemizin dışında görev yapan askerlerimiz hepimizin gururdur. Afganistan'da ne işimiz var diyenlere, bunu sorgulayanlar, ufukları Sivas'ın, İstanbul'un ötesine geçemeyenlerdir. Bu ülkenin tarihini az çok okumuş olan herkes bizim yurtdışındaki varlığımızdan gurur duyar. Küçük iddialarla büyük ülke olunmaz. Bunlar butik devlet olmaktan öte geçemediler. Türk askeri Afganistan'da, Kosova'da, Lübnan'da güvenin sembolüdür. Bizim birliklerimiz görev yaptıkları yerde bizim ve o ülkenin çıkarlarından başka bir şeyi düşünemez. 50 ülkenin orada birlikleri var, Türkiye burada olmasın ne demek? Barış için Türk askeri görev yapmayacak da kim görev yapacak? Çanakkale Şehitliği'ne giderseniz orada Kosovalı, Bosnalı şehitlerin isimlerini görürsünüz. Kimse Boşnaklara Çanakkale'de ne işiniz var demedi. Onlar kardeşleri için buraya geldiler ve şimdi birbirlerinin kucağında o şehitlikte yatıyor.(AA)