Çelik, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
İlaçla ilgili sorular üzerine Çelik, bugün nihai görüşmeleri yapacaklarını, büyük ihtimalle uzlaşı çıkacağını söyledi. Çelik, dün 15 madde üzerinde değerlendirme yaptıklarını, bir-iki maddeyi bugüne ertelediklerini anımsattı. 
Eczanelerin iskontalarıyla ilgili taleplerinin bulunduğuna işaret eden Bakan Çelik, ''Reçete başına iskontolarla ilgili talepleri var. İskontoların yüksekliğinden dolayı kar marjlarının düştüğü, ek desteğe ihtiyaç duyduklarını ifade ediyorlar. Gruptaki sunumdan sonra bugün görüşmeler neticesinde uzlaşacağımızı düşünüyorum. Onlar da iyi niyetliler'' dedi. 
Çelik, cirosu çok düşük 10-12 bin eczane olduğuna işaret ederek, ''Bunların yüzde 50 oranında olduğunu söyleyebilirim. Çok sayıda eczane olmasından dolayı da sıkıntı var. Bunlara dönük iskontalarda düzenleme yapılabilir. Onlar da uzatmaktan yana değil. 3 yıl geçti ve o protokol devam ediyor. Boşluk olmayacağını söyleyebilirim'' diye konuştu. 
-Sendikalar Yasa Tasarısı- 
Bir başka soru üzerine Çelik, dün nihai görüşmeler yaptıklarını, iş kolu barajıyla ilgili sıkıntılar yaşandığını belirtti. İş kolunda yetkili sendikaların tavrının, barajdan etkilendikleri yönünde olduğunu kaydeden Çelik, yetkili sendikaların bu konudaki sunumlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunduklarını, bir noktaya geldiklerini bildirdi. 
Yeni bir arıza çıkmazsa, bugün öğleden sonra Sendikalar Yasa Tasarısı'nı Meclise sunacaklarını bildiren Çelik, 8-9 toplantı yaptıklarını, bu noktaya geldiklerini söyledi. 
Çelik, sahte üyelerden sendikaların temizlenmesi gerektiğini dile getirerek, ''3 milyon 200 bin üye görünüyor; ki bunların çoğu sahte. 30 yıldır değiştirilemeyen tek yasa. Neden sanal üyelerle çalışma hayatını sürdürelim. Mevcut yetkilerini almış sendikalara süre verilecek'' dedi.


AA