Edinilen bilgiye göre, 2008 yılında Elazığ'da 1'i çocuk 6 kişiyi öldürdüğü ileri sürülen Adem Bozkurt (37) bu cinayetlerden dolayı 'adam öldürme', 'bir suçu gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla adam öldürme', 'canavarca hisle eziyet ederek adam öldürme', 'beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak olan çocuğu öldürme', 'kan güderek adam öldürme', 'ruhsatsız silah ve mermi alma, taşıma ve bulundurma', 'tasarlayarak adam öldürme' suçlarının şüphelisi olarak tutuklanıp Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne girdi.

5 yıl cezaevinde yatan Bozkurt, tutukluluk süresi dolduğu için tutuksuz yargılanmak üzere 2013 yılında tahliye edildi. Cezaevinden çıktıktan kısa süre sonra Bozkurt'un hakkındaki suçlamalar kesinleşti. Cinayetleri işlediği ortaya çıkan Bozkurt'a 94 yıl 7 ay hapis cezası verildi. Bunun üzerine katilin yakalanması için çalışma başlatıldı.

POLİS HASTANEDE BEKLEDİ
Adem Bozkurt, polisin kendini aradığını, işlediği suçlarının ortaya çıktığını öğrenince 4 yıl boyunca sürekli adres değiştirip hiçbir yakınıyla görüşmedi. İhtiyaçlarını günlük işlerde karşılayarak gideren katil zanlısı, son olarak bulunduğu Diyarbakır'da iken eşinin hasta olduğunu, Adana Şehir Hastanesi'nde tedavi gördüğünü öğrendi. Bozkurt'un yakın akrabalarını ve ailesini takibe alan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri özel bir ekip kurarak, hastane çevresinde yaklaşık 2 ay bekledi. Dün sabah saatlerinde eşini ziyaret etmek için hastaneye gelen zanlı, polisler tarafından hastane girişinde yakalandı. Emniyete götürülen zanlı sorgusunun ardından, Adli Tıp Birimi'ne getirildi.

Sağlık kontrolüne çelik yelekle çıkarılan Bozkurt, basın mensuplarına "Çekin iyi çekin güzel olsun" diye tepki gösterdi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan zanlı işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine götürüldü.

Hürriyet