Muğla'da 11 Mayıs 2010 gecesi bir kız öğrenciye laf atma iddiasıyla, karşıt görüşlü öğrenciler arasından çıkan kavgada vurularak ölen öğrenci Şerzan Kurt davasının ikinci duruşması Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşma öncesi adliye önünde olayı protesto etmek için miting yapan ve sloganlar atan sol görüşlü bir gruba saldırmak isteyen bir kişi gözaltına alındı.

Duruşmanın görüleceği Eskişehir'de günler öncesinde alınmaya başlanan güvenlik önlemleri bugün had safhaya ulaştı. Yaklaşık 600 polisin görev yaptığı adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Adliyeyi geniş güvenlik kordonuyla çeviren polis, giriş çıkışta sıkı arama kontrolleri yaptı. Polis, adliyeye girenleri en ince ayrıntısına kadar aradı.

Duruşma öncesinde BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ve Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, Şerzan Kurt'un babası Ömer Kurt'la beraber duruşmayı takip etmek üzere adliyeye geldiler. Şerzan Kurt lehine protestoda bulunmak için aralarında bazı sol partilerin Eskişehir il başkanlarının da bulunduğu bir grup, adliye önünde ellerinde ''Hepimiz Kürd'üz, hepimiz Şerzan'ız'', ''Katil polis hesap verecek'' yazan afişlerle eylem yaptı. Eylemciler sık sık, ''Şerzan için adalet, Şerzan için kardeşlik'', ''Katil devlet hesap verecek'' şeklinde sloganlar attı. Grup basın bildirisi de okudu.

Bu arada eylem devam ederken bir şahıs, polisin kurduğu bariyerden atlayıp eylemcilerin üzerine yürümek istedi. Eylemcilere 'teröristler' diye bağıran ve ülkücü işareti yapan şahsı polis herhangi bir olay çıkmaması için hemen etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Şahsın, kendisini gözaltına alan polislere, ''Bu teröristlere böyle davranmıyorsunuz, ben terörist değilim neden bana böyle davranıyorsunuz?'' diye çıkışması dikkat çekti.



CİHAN