Çocuklu kadınların çalışma hayatından dışlanmasına dikkat çekmek için 7 aylık oğlu Ali Yiğit’i kundakla kendine sararak duruşmaya giren Avukat Feyza Altun Meriç, çok konuşulan protestosuyla önemli bir adım atılmasına neden oldu. Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, adliyede her bloğa emzirme odası yapılması ve her yemekhane ile kafeteryalara da mama sandalyesi konulması için talimat verdi.

>> Kundaktaki bebeğiyle duruşmaya giren anneye destek yağdı!

'BAŞSAVCI TALİMATI VERDİ'

Meriç, Anadalu Adliyesi Başsavcısı Fehmi Tosun'un kendisine telefonla ulaştığını belirterek, "Sayın Başsavcı beni telefonla aradı. Anadolu Adalet Sarayı'ndan her bloğa bir emzirme odası ile tüm kafterya ve yemekhanelere ise mama sandalyesi bulundurma zorunluluğu talimatı verdiğini söyledi. Emzirme odalarını hallettik. Sırada kreş var. Başsavcı Fehmi Tosun'a sizin nezdinizde çok çok teşekkür ediyorum. Toplumun her kesiminden çok olumlu tepkiler yağdı. Hiç tanımadığım meslektaşlarım arayarak tebrik ediyor. Bir sürü televizyon kanalı ve gazeteye röportaj verdim. " diye konuştu. 

TIKLA >> KUNDAKTAKİ BEBEĞİYLE DURUŞMAYA GİRDİ

İLK  KEZ HUKUKİ HABER DUYURDU!..

Meriç, şöyle devam etti: "Mailim, telefonum kilitlendi. Birçok gazeteci aradı. İnanılmaz olumlu destek aldım. Sanırım bu hareketin amacı yerini buldu. Bütün kadınların etkilendiğini düşünüyorum. Özellikle özel sektörde çalışan kadınların sorunlarına dikkat çekilmesi açısından önemli oldu. Adliyedeki eksikliklerimiz gideriliyor. Tabi taleplerimiz bununla sınırlı kalmayacak. Kreş için mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm kadınların da taşın altına elini sokmasını istiyorum. 

Hukukihaber.net olarak ilk bu haberi siz duyurdunuz. Benim söylediklerimiz harfi harfiyen yazdığınız için çok teşekkür ediyorum. Bir sürü gazete ve televizyon Hukukihaber.net'in haberini baz alarak bana ulaştı. O nedenle Hukukihaber.net'e iyi niyetli yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum."
 
(HUKUKİ HABER)