Yargıtay Başkanı Gerçeker, YARSAV'ın ev sahipliğinde gerçekleşen Özgürlük ve Demokrasi İçin Avrupalı Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (MEDEL) Türkiye Barolar Birliği'ndeki yönetim kurulu toplantısına katıldı.

Buraya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gerçeker, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner davasında mahkemeler arasında yaşanan uyuşmazlığın sorulması üzerine hukuki sürecin işleyeceğini ifade ederek "Artık orası genel kurulun takdirine kalmış bir konu. Bu konu üzerine bizim bir şey söylememiz mümkün değil. Hukuk neyse, yasalar neyse o uygulanması gerekir. Takdir edecek makamlar bellidir" dedi.

Cihaner davasında verilen tahliye kararlarının anımsatılması üzerine Gerçeker, sadece hukukun konuşulması ve fazla bir yorum yapılmaması gerektiğine işaret etti. Gerçeker, "Ama bakıyoruz ki hukukçular konuşmuyor. Hukukçu olmayanlar hukuku daha çok bildikleri için hep onlar konuşuyorlar. Biz onları dinlemekle yetiniyoruz" diye konuştu.

Yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin yapılacağı açıklanan incelemenin sorulması üzerine ise Gerçeker, "Hukuk ne diyorsa, yasalar ne diyorsa... Usul yasaları var. Bunların nasıl yapılacağı, nasıl yapılması gerektiği o yasalarda belirlenmiş. Bu kuralların dışına çıkılmaması gerekiyor. Bunların yasalara ayrıkı olarak servis edilmemesi gerekiyor. Bunları hep araştırıyoruz. Henüz bir sonuç alamadık. Bunlar araştırılacak, ondan sonra sonuca varılacak" diye konuştu. Gerçeker, soruşturmanın devam ettiğini, hukuk ve yasaların gerektirdiği şekilde hareket edileceğini ifade etti.


Anka