ANTALYA (İHA) -
Edinilen bilgiye göre, 22 Ağustos perşembe günü Ankara’dan 37 yaşındaki Abdurrahman G. ile kız arkadaşı 30 yaşındaki Çilem Hülya B, Antalya’nın Kemer ilçesine doğru yola çıktı. Yolda kavga etmeye başlayan ikili Döşemealtı ilçesi 35’inci kilometrede civarında otomobilde tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Abdurrahman G, iddiaya göre Çilem Hülya Berkil’i sürükleyerek araçtan indirdi. Abdurrahman G. daha sonra otomobilin bagajında bulunan benzin bidonunu kız arkadaşının başından aşağı boşalttıktan sonra ateşe verdi.
Çilem Hülya Berkil ile Abdurrahman G. bir anda alevler arasında kaldı. Çevreden geçen araç sürücülerinin yangın söndürme tüpleriyle müdahalesi sonrası alevler söndürülürken, vücudunun büyük bölümü yanan kadın olay yerine çağrılan 112 ambulansıyla hastaneye götürüldü. Berkil önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne, ardından da helikopter ambulansla İzmir Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Elinden yaralanan G. ise Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Berkil, İzmir’de doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Çilem Hülya Berkil’in cenazesi, dün Ankara’da toprağa verildi.
Çilem Hülya Berkil’in sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasında yaptığı bir paylaşımda, Can Dündar’ın şu satırları yer alıyor:
"Bir kadın hayattır aslında. Çünkü hayatın içinde olan her şey ancak kadınlar olduğunda anlam kazanıyor. Yemek yemek, su içmek bile. Bir kadının elinden içtiğiniz suyla kendi kendinize bardağa doldurup içtiğiniz su arasında lezzet farkını anlayabiliyor musunuz? Anlıyorsanız ne mutlu size. Anlamıyorsanız ne yazık ki yaşamıyorsunuz."
Öte yandan, tedavisinin ardından Antalya İl Jandarma Komutanlığı görevlileri tarafından adliyeye götürülen Abdurrahman G. ise tutuklandı.