(İHA) - Siirt'in Pervari ve Eruh ilçelerinde teröristler eş zamanlı saldırı düzenledi. Saldırı sonrası Pervari Çevre Orman Müdürlüğü binası ve 2 vatandaşın evinde yangın çıkarken, saldırılarda 4 asker ve 4 vatandaş yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, saat 20.30 sırasında terör örgütü PKK, Eruh ve Pervari ilçelerinde eş zamanlı saldırı düzenledi. Pervari ilçe merkezindeki Emniyet Müdürlüğü, jandarma ve bazı kamu binalarına açılan ateş sonucu İlçe Çevre Orman Müdürlüğü binası ile 2 vatandaşa ait evde yangın çıktı. İtfaiye ekipleri hemen yangına müdahale ederken, saldırıda 4 vatandaş yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan İsmail Erik ve Mehmet Akbulut ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, diğer 2 yaralı
Pervari'de tedavi altına alındı.

Aynı saatlerde Eruh ilçesi çıkışında bulunan Bilgili Karakolu'na roketatarlarla açılan ateş sonucu 1 astsubay ve 3 uzman çavuş yaralandı. Yaralı askerlerden birinin hayatı tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Pervari ilçesinde düzenlenen saldırı sonrası güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışma devam ediyor. Öte yandan geçen hafta Ardahan'da öldürülen bir teröristin cenazesinin defnedilmek üzere Siirt'e getirildiği öğrenildi.

2 ASKER ŞEHİT OLDU

Siirt'in Eruh ve Pervari ilçelerinde teröristlerin eş zamanlı düzenlediği saldırı sonrası çıkan çatışmada Eruh'ta yaralanan 4 askerden 2'si şehit oldu.

Alınan bilgilere göre, Pervari ve Eruh ilçelerinde PKK'lı teröristler eş zamanlı saldırı düzenledi. Eruh çıkışında bulunan Bilgili Karakolu'na uzun namlulu silah ve roketatarlarla yapılan saldırı sonucu çıkan çatışmada yaralanan 4 askerden 1 astsubay ve 1 uzman çavuş şehit oldu.