İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın öğleden sonraki oturumunda, örgüt lideri olmakla suçlanan Aziz Yıldırım hakkında iddianamede yer alan bölümler okundu. Yıldırım, kendisine ilişkin bölümlerin okunması esnasında hakkındaki iddiaları iddianamenin fotokopisinden takip etti. Yıldırım, zaman zaman bazı bölümlerin altını kalemle çizerek not aldı. 

Bazı sanıkk avukatları, duruşmaya ara verildiği sırada birbirleri ile sohbet ederken Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin, yargılamanın daha hızlı yürütülebilmesi için savunmaların mahkemeye yazılı olarak sunulmasını istediğini söyledi. 

Duruşmaya ara verildiğinde bazı sanıklar da yakınlarından ihtiyacı olan bazı malzemeler istedi. Fenerbahçe Spor Kulubü Muhasebecisi tutuklu sanık Tamer Yelkovan, eşinden B 12 vitamini, 3 beyaz gömlek, tuvalet kağıdı, kahve ve süt tozu istedi. Diğer sanıkların da bazı ihtiyacının olduğunu belirten Yelkovan, B 12 vitaminin olabildiğince çok getirilmesini istedi. Bazı sanık avukatları, sanıkların kaldığı koğuşta kaloriferlerin yanmadığını, sıcak su olmadığını, suların da zaman zaman akmadığını söyledi. 

Öte yandan, bazı sanık avukatlarının, duruşmalar başlamadan önceki tarihlerde Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'ye, sanıkların savunmaları alınırken her olayın sanıklarının grup grup dinlenmesinin uygun olacağını söyledikleri öğrenildi. Avukatların, iddianamedeki isim sırasına göre savunma alınması halinde iddia edilen suç konularının bütünlüğünün bozulacağını belirttiği, Başkan Ekinci'nin de bu öneriyi yerinde bulduğu öğrenildi.




Cihan