Ergenekon davasınında yargılanan sanıkları desteklemek için Silivri'ye gelen gruplara polis ve jandarma müdahale ediyor. Erken saatlerden itibaren duruşma salonun bulunduğu Silivri Cezaevi önüne akın eden kalabalık, 3 sıra halinde oluşturulan demir bariyerleri yıktı. Bunun üzerine jandarma ve polis, gruplara tazyikli su ile müdahale etti. Cezaevi önünde olaylar devam ediyor.

CHP milletvekilleri Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de yargılandığı Ergenekon davasının görülmesine Silivri Cezaevi'ndeki Duruşma Salonu'nda devam ediliyor.

Sanıklara destek olmak amacıyla bir grup, Silivri Cezaevi önündeki çadırda beklerken, diğer gruplar da gece saatlerinden itibaren Cezaevi önüne gelmeye başladı. Jandarma da dünden itibaren alarmdaydı ve bölgede yoğun güvenlik önlemleri almıştı. TEM ve D-100 bağlantı yolundan Silivri Cezaevi'ne girişin bariyerlerle kapatıldığı görüldü.

Araçlarını TEM Otoyolu'ndaki güvenlik şeridine çeken göstericiler ise yaklaşık 2 kilometrelik yolu yürüyerek cezaevine ulaştı. Yağmura ve soğuğa rağmen toplananların sayısı binlere ulaştı.

İşçi Partisi ve CHP başta olmak üzere çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun 8 Nisan’da Silivri'de buluşma çağrısı yapmıştı. "Ergenekon'dan çıkıyoruz, 8 Nisan'da Silivri'ye gidiyoruz" sloganı ile çağrı yapan İP, 41 ilden kiraladığı otobüslerle üyelerini Silivri'ye taşıdı. İP'lilerin yanı sıra CHP milletvekilleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Türkiye Gençlik Birliği (TGB) de Ergenekon sanıklarına destek vermek üzere Silivri’ye geldi.

Sayısı giderek artan kalabalık, duruşma salonuna yaklaşmak istedi ama jandarma kalabalığa izin vermedi. Daha sonra gruplar, 3 sıra halinde kurulan bariyerlerin 2 sırasını yıktı. Bir süre sonra da jandarma bu gruplara müdahale etti. Cezaevi önünde toplanan kalabalıkla güvenlik güçleri arasındaki gerginlik devam ediyor.