TBMM (A.A) -  

     Bakan Ergin, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumunda biri hareketli olmak üzere toplam 6 yataklı bir revir ile diş ünitesinin bulunduğu bildirdi.
     Revirde mesai saatleri içinde basit tıbbi müdahalelerin yapılabildiğini, birinci kademe sağlık hizmeti veren kurum revirinde ve diş ünitesinde, bu standarttaki sağlık birimlerinde bulunması gereken tüm tıbbi cihaz, araç ve gereçlerin mevcut olduğu belirten Ergin, şunları kaydetti:
     ''Hükümlü ve tutukluların kurum revirinde gerçekleştirilemeyen tıbbi müdahale, muayene ve tedavileri, kampüs içerisinde bulunan 30 yatak kapasiteli ve ikinci kademe sağlık hizmeti veren semt polikliniğine sevk edilerek yürütülmektedir. Burada tedavisi mümkün olmayanlar ile yatarak tedavi edilmesi gerekenlerin Silivri Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu Devlet Hastanesine sevk edilmektedir.
     Acil ihtiyaç halinde, 112 acil yardım ve kurtarma servisine ait ambulanslardan yararlanılmaktadır. Semt polikliniğinin acil servis bölümünde; 1 muayene odası ile 2 yataktan oluşan bir müşahede odası, 1 EKG cihazı, 1 defibrilatör, 2 ambu, 1 laringoskopi seti, 1 aspiratör, 2 seyyar oksijen seti, 2 adet hasta başı monitörü, 1 nebülizatörü, 1 koter cihazı ile acil müdahale setleri ve acil müdahalelerde kullanılabilecek nitelikteki ilaç ve sarf malzemelerinin bulunmaktadır.
     Laboratuvar bölümünde, 1 idrar santrifüjü, 1 etüv, 2 mikroskop, 1 hematokrit santrifüjü ve 1 kan alma koltuğu bulunmaktadır. Röntgen odasında, 1 analog röntgen cihazı, 1 banyo cihazının bulunduğu ve hastaların radyolojik çekimleri yapılabilmektedir.
     Semt polikliniğinin ihtiyaçları Silivri Açık Ceza infaz Kurumu, sarf ve tıbbi malzeme gereksinimi ise Silivri Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu Devlet Hastanesince karşılanmaktadır.''
     Ceza infaz kurumlarında aile hekimliği uygulamasına geçildiğini anımsatan Adalet Bakanı Ergin, Silivri Ceza infaz Kurumları Kampüsündeki sağlık hizmetlerinin de Sağlık Bakanlığı personeli olan doktorlar ve diğer görevliler eliyle yürütüldüğünü kaydetti.