Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kamuoyunda Deniz Feneri adıyla bilinen soruşturma kapsamında Sincan Kapalı Cezaevi'nde kalan şüphelileri ziyaret etmek için izin verilen milletvekili sayısının 27, kamuoyunda Ergenekon adıyla bilinen davalarda yargılaması süren ve Silivri Kapalı Cezaevi'nde kalan sanıkları ziyaret etmek için izin verilen milletvekili sayısının da 57 olduğunu bildirdi.


-ADALET BAKANLIĞI'NIN İZNİ ARANIYOR-

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ceza ve tevkifevlerinde kalan hükümlü ve tutukluların milletvekilleri tarafından ziyaret edilmelerinde Adalet Bakanlığı'nın yazılı izni arandığını belirterek, "Bakanlık bu kapsamda kendisine ulaşan izin taleplerini değerlendirmekte ve gerekli izinleri vermektedir" dedi.


-KCK KAPSAMINDA TUTUKLULARI ZİYARET İÇİN İZİN VERİLEN VEKİL SAYISI 18-

15 Ekim 2011 tarihli basın yayın organlarında, cezaevindeki tutukluları ziyaret eden milletvekillerinin sayısıyla ilgili yanlış bilgilere yer verildiğini de işaret eden Adalet Bakanı, kamuoyu gündeminde olan bazı davalara ilişkin izin verilen ziyaretler hakkında şöyle dedi:
"Kamuoyunda Deniz Feneri adıyla bilinen soruşturma kapsamında Sincan Kapalı Cezaevinde kalan şüphelileri ziyaret etmek için izin verilen milletvekili sayısı 27'dir.
Kamuoyunda Ergenekon adıyla bilinen davalarda yargılaması süren ve Silivri Kapalı Cezaevlerinde kalan sanıkları ziyaret etmek için izin verilen milletvekili sayısı 57'dir.
Balyoz adıyla bilinen davada yargılanan tutuklu sanıkları ziyaret etmek için izin verilen milletvekili sayısı 3'tür.
KCK davası kapsamında cezaevlerinde bulunan tutukluları ziyaret etmek için izin verilen milletvekili sayısı 18'dir.
Bunlar dışında da milletvekillerinin, farklı soruşturmalar ve tamamlanmış dosyalar kapsamında cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerle görüşme talepleri değerlendirilerek izin verilmektedir." (ANKA)