Osman Efe, Almanya’da çalışıp emekli olduktan sonra merkez Sarıçam İlçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi’ndeki evine yerleşip yalnız yaşamaya başladı. Bu arada evli 2 çocuk annesi Selma Cingöz, evini satmak için anlaştığı bir emlakçının müşteri olarak bulduğu Osman Efe ile tanıştı. Cingöz zamanla samimi olduğu Efe ile iddiaya göre sonraları para karşılığı ilişkiye girmeye başladı.

İddiaya göre Osman Efe’nin ziynet eşyaları ve parasının olduğunu öğrenenince de öldürmeye karar veren Cingöz plan yaptı. Efe’yi en kolay cinsel ilişki sırasında öldürebileceğini düşünen Cingöz, bunun için evinde bulunan tarım ilaçlarını karıştırarak iki enjektöre doldurdu. 11 Ekim’de içine tarım ilacı koyduğu enjektörleri ve 2 bıçağı yanına alan Cingöz, Efe’nin evine gitti.

CİNSEL GÜCÜ ARTIRACAĞINI SÖYLEDİ

Enjektör ve bıçakları yastığın altına saklayan Cingöz, sevişirken enjektörleri yatakta sırt üstü yatan Efe’nin boynuna saplayıp enjekte etti. Efe’nin tepki göstermesi üzerine Cingöz, verdiği ilaçların cinsel gücü arttıracağını söyledi. Sema Cingöz, Efe’yi çay demlemesi için mutfağa gönderdikten sonra yastığın altına sakladığı ekmek bıçağı ile onu 9 kez bıçakladı. Efe, yaralı halde gittiği banyoda yere düştü. Sema Cingöz, baca içerisinde bulunan cüzdandaki yaklaşık 7 bin Euro’yu ve telefonları aldıktan sonra olaya hırsızlık görüntüsü vermek için eşyaları dağıtıp çıktı. Olaydan bir gün sonra yakalanan Cingöz, tutuklandı. Otopsi raporunda ise Efe’nin tarım ilacı zehirlenmesinden öldüğü belirtildi.

’KIZIMA ZARAR VERECEĞİNİ DÜŞÜNDÜM’

Selma Cingöz tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, nitelikli hırsızlık suçundan da 7 yıla kadar hapis istemiyle 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Osman Efe’nin yanı sıra başka erkeklerle de para karşılığı cinsel ilişkiye girdiğini anlatan Cingöz, savunmasında şunları söyledi:

"Bir süre sonra Osman benden farklı sapıkça isteklerde bulunmaya başladı. Bir gün evindeyken cüzdanım yere düşünce kızımın resmi ortaya çıktı. Osman, daha sonra bana gelirken kızımı da getirmemi, ona dokunmak istediğini ve para vereceğini söyledi. Ben buna tepki gösterince kızının okuluna giderim, onu kaçırırım, evinize gelirim, kocanın iş yerine giderim diye tehdit etmeye başladı. Osman’ın kızımı kaçırmasından korktum. Çok tedirgin olmuştum. Osman’ı arayıp müsaitse gelmek istediğimi söyledim. O da müsait olmadığını yarın gelmemi gelirken kızımı da getirmemi istedi. Bunun üzerine evde bulunan tarım ilaçlarını 2 adet enjektöre doldurdum yanıma 2 adet bıçak alarak bir gün sonra evine gittim. Eve gittiğimde kapı açıktı ve çıplak bir şekilde beni bekliyordu. Sevişirken enjektörleri boynuna saplayıp tarım ilaçlarını enjekte ettim. Tepki gösterince, cinsel gücü arttıran ilaç olduğunu söyledim. Bir şey olmayınca Osman mutfağa giderken sırtından bıçakladım. Sonra yaptığıma pişman olunca onu banyoya götürüp yarasına su tutup tütün bastım. Kötü olmaya başlayınca ambulansı aramamı istedi. Ancak ben korkumdan aramadım. Banyoda yere düşünce kapıyı üzerine kilitledim. Hırsızlık süsü vermek için evi dağıtıp bacada bulunan cüzdandaki paraları alıp evden ayrıldım."

’EŞİ VE KIZI AĞLADI’

Duruşmada tanık olarak ifade veren Selma Cingöz’ün eşi Lütfü ile kızı G.C., gözyaşları arasında konuştu. G. C., annesinin son zamanlarda oldukça tedirgin olduğunu ileri sürerken Lütfü Cingöz ise eşinin çocuklarını son zamanlarda çok sıktığını söyledi. Mahkeme heyeti, Selma Cingöz’ün tutukluluk halinin devamına karar verip eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Salih ÜÇTEPE/ ADANA, (DHA)