Siirt'te geçen salı gecesi PKK'lı teröristlerin Zeynep Evin, Nergiz Evin, Kevser Çekin ve Nurcan Olgaç'ın hayatını kaybettiği; Nuran Evin ile Gülcan Olgaç'ın da yaralandığı otomobile el bombalı ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıya bir tepki de Siirt Barosu'ndan geldi.

Baro Başkanı Cemal Acar, savaş şartlarında dahi sivillere yönelik saldırıların olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Acar, şöyle dedi:

"Sivilleri hedef alan, hatta siviller için tehlike oluşturan her türlü silahlı eylemin hiçbir siyasal mazereti olamaz. Siirt'te yaşanan olay bütün boyutlarıyla araştırılmalı, kamuoyunda hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde bilgilendirilmelidir. Şiddetin, kırsaldan yerleşim birimlerine kaymasının yaratacağı toplumsal tahribata neden olanların, toplum hafızasında alacağı yeri de iyi hesaplaması gerekir. Ülkemizde yıllardır devam eden Kürt sorununun çözümü için şiddet artık araç olmaktan çıkmalı, şiddete son verilmeli, çatışmasız bir süreç başlatılmalı ve güven ortamı sağlanmalıdır. Şiddetin, diyalogu ve barışı yok ettiği ve gittikçe derinleştirdiği unutulmamalıdır. Oluşacak güven ortamında Kürt sorununun çözümü için her türlü iyi niyetli diyalog ile toplumsal mutabakat sağlanmalıdır. Ülkemizin uzun yıllardır yaşadığı bu acılara son verilmelidir."


Cihan