301 madencinin hayatını kaybettiği Soma katliamı davasının 16. duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. 
Davanın savcısı,  geçen duruşmada esas hakkındaki mütalaasının hazır olduğunu, sunacağını söylemiş, verilen aranın ardından salona geldiğinde ise ertelediğini açıklamış, bu durum şaşkınlıkla karşılanmıştı.
Savcı bu duruşmada da esas hakkındaki görüşünü açıklamazken bu durum ailelerde huzursuzluk yarattı.
Bu arada sanık tarafının, bilirkişi heyetinin raporuna karşı Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden yeni bir ek rapor alarak mahkemeye sunduğu anlaşıldı.
Bugünkü oturumda yine bilirkişi heyetinin son rapora ilişkin değerlendirmeleri okundu.
Sanık ve sanık avukatlarına da görüşleri soruldu.

SANIKLAR DAVAYI UZATIYOR
Tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ek raporlar ve ailelerin avukatlarının esas hakkındaki mütalaasına karşı ek süre talep etti.
Savcı da gerekli sürenin verilmesi ve tutukluluğun devam etmesi yönünde görüş bildirdi.
Sanıkların bir kısmı tahliye talep ederken bir kısmı ise mahkemenin takdirine bıraktı.
Davanın uzatılmak istenmesine aileler tepki gösterdi.
Mahkemeye öğle arası verildi.

ALMANYA'DAN DESTEK ZİYARETİ
Davayı izlemek üzere Almanya'dan gelen Hamm Alevi Kültür Birliği, Alevi Kültür Merkezi Temsilcisi Nurgül Tosun, Soma Kozluoren Köyünden göç edenlerin kurduğu Kozluoren Gençlerbirliği Derneği'nden Ali Narlı ile Avusturya'dan katılan Avrupa Alevi Birliği Konfederasyonu 2. Başkanı M. Ali Çetinkaya ailelerle bir araya geldi.
Narlı, kendi bölgelerinin de maden bölgesi olduğunu, Soma katliamı ve davasının orada da yakından takip edildiğini dile getirdi.
Davanın hak ettiği şekilde sonuçlanmasıni istediklerini belirten Narlı, "Bugünkü duruşma ne yazık ki,  'Ne kadar uzarsa bizim kârımıza' gibi bir izlenim bıraktı" dedi.
Nurgül Tosun da, "Mutlaka ceza alacaklar ama hangi maddenin uygulanacağı önemli" ifadesini kullandı.

'NE YAZIK Kİ ADALET SİSTEMİMİZE GÜVENMİYORUZ'
Madenci yakınlarından İsmail Çolak, "Dava 33 aydır, 1042 gündür sürüyor. Günleri, saatleri sayıyoruz. Ne yazık ki adalet sistemimize güvenmiyoruz. Bununla birlikte peşini bırakmayacağız, buradan çıkacak sonuçla belki bundan sonra çalışma koşulları düzelir" diye düşünüyoruz" dedi.

Avukat Selçuk Kozağaçlı da, "Bu dava aslında bitti. Bilirkişi raporu alındı. Kimin nerede, niye öldüğü belli. Ne yapılsaydı ölmeyeceklerdi, bir bir ortaya koyduk. Uzatmaya çalışıyorlar. Bu dava için, başka bir şey için yapmayacakları masrafı yapıyor sanık tarafı, paraları çok. Ama siz vazgeçmediğiniz sürece biz de sonuna kadar bu davanın peşini bırakmayacağız" dedi.