SAAT: 20.15 - İBRAHİM FIRTINA VE ÖZDEN ÖRNEK SERBEST 
Eski kuvvet komutanları İbrahim Fırtına ve Özden Örnek serbest bırakıldı.

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı nezaretinde savcılık sorguları yapılan emekli Orgeneral Fırtına ve emekli Oramiral Örnek, serbest kaldı.

SAAT: 20.13 - E. TUĞGENERAL SÜHA TANYELİ, ADLİYE'DE
Balyoz soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve sorgulanan E. Tuğgeneral Süha Tanyeli, Adliye'ye getirildi.

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi Başkanı emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi.

SAAT: 19.10 - 7 MUVAZZAF 1 EMEKLİ SUBAY MAHKEMEDE
Balyoz Planı kapsamında 7 muvazzaf subay ve 1 emekli subay tutuklanma talebiyle mahkemede. Donanma Kurmay Başkanı Tümamiral Semih Çetin Adliyeye getirildi. ''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki muvazzaf subay daha Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi. İstanbul Merkez Komutanlığındaki işlemleri tamamlanan iki muvazzaf subay, bir minibüsle adliyeye getirilerek, hakim ve savcıların giriş yaptığı kapıdan içeriye alındı.

SAAT: 17.30 - EMEKLİ KURMAY ALBAY TUNÇAY ADLİYEDE 
"Balyoz Harekat Planı" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında tutulan emekli Kurmay Albay Bülent Tunçay, Beşiktaş Adliyesi'ne getirildi. Tunçay'ın, Adli Tabiblik'te sağlık kontrolünden geçirildiği ifade edildi.

SAAT: 16.31 - FIRTINA VE SAYGUN'UN SAVCILIK SORGUSU TAMAMLANDI 
Balyoz darbe planı iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun'un savcılık sorgusunun tamamlandığı öğrenildi.
Sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun'un savcılık sorgusu tamamlandı.
Bu arada, 10 muvazzaf subayın da savcılık sorgusunun tamamlandığı öğrenildi.

SAAT: 16.23 - ÇETİN DOĞAN YARIN SABAH ADLİYEYE GELECEK 
"Balyoz Harekat Planı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, Doğan'ın yarın sabah saat 09.00-09.30 sırasında adliyeye çıkartılacağını açıkladı.
Beşiktaş Adliyesi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ülgen, Doğan'ın adliyeye ne zaman getirileceğine ilişkin bir soruya, "Bir Cumhuriyet savcısı, kimin hangi sırada ifadesinin alınacağını planlıyor. O plan gereğince Doğan'ın ifadesinin alınma sırası, yarın sabah saat 09.00-09.30 arası olacak. Biz de orada olacağız" yanıtını verdi.
Ülgen, gazetecilerin, "Çetin Doğan emniyette ifade verdi mi?" sorusu üzerine, Çetin Doğan'ın susma hakkını kullandığını bildirdi.

SAAT: 16.15 - EMEKLİ KURMAY ALBAY BÜLENT TUNÇAY DA ADLİYEYE GETİRİLDİ
''Balyoz Güvenlik Harekatı Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan emekli Kurmay Albay Bülent Tunçay, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerce adliyeye getirilen Tunçay, hakim ve savcıların giriş yaptığı bölümden binaya alındı.
Tunçay, daha sonra da mahkemelerin bulunduğu bölümdeki Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirildi.
Bu arada, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın ifadesine, yemek arası verildiği öğrenildi.

SAAT: 13.40 FIRTINA'YI ÇOLAKKADI SORGULUYOR 
Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'yı soruşturma savcısı Mehmet Berk sorguluyor. Başsavcı vekili Turan Çolakkadı da sorgulamaya katılıyor. Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun'un sorgulamasını da Savcı Ali Haydar'ın aldığı öğrenildi. Adliyeye sevk edilen kuvvet komutanlarının, Ulusal Yargı Ağı'ndaki (UYAP) bir sorun nedeniyle sorgularına gecikmeli başlandı.

SAAT: 13.20 BİR GRUP MUVAZZAF SUBAY ADLİYEYE GETİRİLDİ 
Balyoz darbe planı soruşturmasıyla ilgili gözaltına alınan bir grup muvazzaf subay adliyeye getirildi. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen muvazzaf subaylar, hakim ve savcıların giriş yaptığı kapıdan içeri alındı.

SAAT: 12.01 BAŞSAVCI ENGİN GÖREVİNE DÖNDÜ 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in anjiyo tedavisinin ardından aldığı 5 günlük raporu kullanmarak görevine döndü.

SAAT: 10.00 - FIRTINA VE ÖRNEK ADLİYEYE GÖNDERİLDİ 
Eski kuvvet komutanları Fırtına ve Örnek adliyeye gönderildi.

SAAT: 09.24 - 3 MUVAZZAF ASKER ADLİYEDE 
Balyoz darbe planı soruşturmasıyla ilgili gözaltına alınan 3 muvazzaf asker adliyeye getirildi. Muvazzaf askerler, Beşiktaş'daki İstanbul Adliyesi'ne hakim ve savcıların giriş yaptığı kapıdan alındı. Askerler, teker teker adliye binasına alındı.

SAAT: 03.40 - 8 KİŞİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ 
''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında sevk edildikleri mahkemece tutuklanan 8 kişi cezaevine gönderildi. 5 muvazzaf subay ile emekli Tuğgeneral İzzet Ocak, emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın ve emekli Albay Kubilay Aktaş, haklarındaki tutuklama kararının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden çıkarılarak cezaevine götürüldü. Bu arada, gün içinde adliyeye sevk edilen bir muvazzaf subayın da savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

SAAT: 02.47 - 5'İ MUVAZZAF 8 KİŞİ TUTUKLANDI 
''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 5 muvazzaf subayın da aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca sorgulanan 8 kişi, sevk edildikleri İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, 5 muvazzaf subay ile emekli Tuğgeneral İzzet Ocak, emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın ve emekli Albay Kubilay Aktaş'ın tutuklanmasına karar verdi. Bu arada, aynı soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen emekli Albay Mustafa Çalış, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

SAAT: 01.08 - FIRTINA, DOĞAN, SAYGUN, ÖRNEK SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ 
''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan emekli orgeneraller İbrahim Fırtına, Çetin Doğan ve Ergin Saygun ile emekli Oramiral Özden Örnek, sağlık kontrolünden geçirildi. Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğünden Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumuna götürülen eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tekrar emniyete getirildi.


24 ŞUBAT ÇARŞAMBA

SAAT: 19:32 - ESKİ ORDU KOMUTANI, TERÖR ÖRGÜTÜ KURMAK VE YÖNETMEKTEN GÖZALTINDA 
Balyoz darbe planı iddiasının araştırılması için savcılık talimatıyla gözaltına alınan eski Birinci Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, müvekkilinin 'terör örgütü kurmak, yönetmek ve TBMM ve hükümeti devirmeye teşebbüs' suçlaması nedeniyle gözaltına alındığını söyledi. Ülgen, Doğan'ın emniyette susma hakkını kullandığını ve yarın adliyeye sevk edilmesini beklediklerini dile getirdi.

Doğan'ın avukatları Celal Ülgen ve İsmail Tepecik, emniyetten ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Doğan'ın emniyette susma hakkını kullandığını ve vaktini kitap okuyarak geçirdiğini söyleyen Ülgen, Doğan'ın emniyette nezarette mi bekletildiği sorusuna, "Hayır bir oda, basit bir oda. Sadece bir divan var. İki tane de sandalye var o kadar." cevabını verdi.

Ülgen, basın mensuplarının Doğan'ın hakkındaki suçlamaların ne olduğu yönündeki sorularına, "Soyut bir suçlama değil. Terör örgütü kurmak, yönetmek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve hükümeti devirmek suçlamaları." şeklinde cevap verdi.

Doğan'ın operasyon öncesinde yurtdışına kaçacağı yönünde bazı iddiaların medyada yer aldığını hatırlatan gazetecilere Ülgen, "Bunu biraz önce de arkadaşlara söyledim. Bir füze ayarlıyoruz. Ayarlayabilirsek aya kaçacağız." dedi.

Gözaltına alınan diğer şüphelilere yöneltilen iddiaların aynısının kendi müvekkiline de yöneltildiğini kaydeden Ülgen, "Bu iddialar soyut iddialardır. Siz şu suçu işlediniz diye bir iddia yok. Sadece terör örgütü kurmak. Ergenekon lafı yok şimdi. Sadece terör örgütü diyor." diye konuştu.

Müvekkiline 70-80 civarında soru yöneltildiğini anlatan Ülgen, müvekkilinin emniyette susma hakkını kullandığını dile getirdi.

Ülgen, "49 kişiye yakın yakalama kararı var. Bu nedenle her halde Beşiktaş'taki savcıların kendilerine göre bir ifade alma programları var. O programa göre polisten talep ediyorlar. O sayıda insan Beşiktaş'a geliyor. Daha bize sıra gelmedi. Demek bize bir hayli sıra var. Yarın sevk edilmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Medyada yer alan ve Doğan'ın operasyon öncesinde yurt dışına çıkacağı yönünde bazı haberleri de diğer avukat İsmail Tepecik değerlendirdi.

Tepecik, Doğan'ın yurtdışına 11 Nisan'da torununun yaş günü için çıkmayı planladığını söyledi. Tepecik, "11 Nisan torunu Deniz'in yaş günüdür. Yaş gününe gitmeden de kızının gidiş ve dönüş organizasyonu yapılan bir Meksika tatili vardı, kızıyla torunuyla damadıyla ailece birlikte yapacağı. Yani 11 Nisan'da torunu Deniz'in yaş gününe gidecekti Sayın Paşam." ifadesini kullandı. (CİHAN)

SAAT: 19:21 - 2'Sİ MUVAZZAF 7 SUBAY MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ 
Balyoz soruşturması kapsamında gözaltına alınan ikisi muvazzaf 7 subay, savcılık ifadesinden sonra mahkemeye sevk edildi.

Savcılıkça tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edilen emekli Albay Emin Küçükkılıç, emekli Albay Suat Aytın, emekli Tuğgeneral İzzet Ocak, emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, emekli Albay Musa İstek ve iki muvazzaf subay mahkemeye sevk edildi.

Zanlılardan emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü 'Kafes' soruşturması kapsamında da ifadesi alınmıştı. Bu soruşturma kapsamında da mahkemeye sevkedilen Öğütçü'nün 'Kafes'ten savcılık tarafından serbest bırakıldı.(CİHAN)

SAAT: 17:13 - ÇOLAKKADI ADLİYEDEN AYRILDI 
Bu arada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden ayrılışı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. ''Kuvvet komutanları sorguya gelecek mi?'' sorusuna Çolakkadı, ''Savcılar komutanları buraya çağırırsa ben de geri gelirim'' yanıtını verdi. Çolakkadı, ''Şimdi gidiyorsunuz, geri gelecek misiniz?'' sorusuna karşılık da şu an için gelmesini gerektirecek bir durum olmadığını kaydetti. Gazetecilerin, sağlığıyla ilgili soruları üzerine de Çolakkadı, 10 gün önce Ankara'da rahatsızlanarak MR çektirdiğini belirterek, şu an için durumunun iyi olduğunu söyledi. Bu arada, adliye önüne gelen ve ellerinde Türk bayrakları bulunan iki kadın, ''Bu bayrakta asker kanı var'' diyerek, gözaltıları protesto etti. Bu kadınların yanlarında iki çocuğun da bulunduğu görüldü.

SAAT: 17:13 - 6 EMEKLİ ASKERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ 
''Balyoz Güvenlik Harekatı Planı'' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen 6 emekli askerin kimlikleri belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce getirildikleri adliyede savcılık katına alınan kişilerin; emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, emekli tümgeneraller Gaffur Aksu ve Ahmet Baki Erdoğan ile emekli albaylar Kubilay Aktaş, Bülent Tunçay ve Yusuf Ziya Toker olduğu kaydedildi.

SAAT: 16:40 - ÖĞÜTÇÜ'YE BALYOZ VE KAFES PLANLARI SORULDU 
Balyoz soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye getirilen eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü'ye Kafes eylem planının da sorulduğu öğrenildi. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi binasına getirilen Öğütçü'ye burada hem Balyoz hem de Kafes eylem planlarıyla ilgili sorular yöneltildiği ifade edildi. Gazetecilerin telefonla bilgi aldığı Öğütçü'nün avukatı Yavuz Dağlı, Öğütçü'ye Balyoz darbe planı dışında Kafes eylem planı hakkında da sorular yöneltildiğini belirtti.

SAAT: 16:40 - KUVVET KOMUTANLARININ SORGUSU YARINA KALDI 
Eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in adiyedeki sorgusu yarına kaldı.

SAAT: 16.27 - DOĞAN VE SAYGUN SORGUYA ALINDI 
Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında gözaltına alınan Çetin Doğan ve Ergin Saygun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı.

SAAT: 16.15 - 6 EMEKLİ SUBAY ADLİYEYE SEVK EDİLDİ 
Balyoz darbe planı soruştrmasında gözaltına alınan 6 emekli subayın daha adliyeye sev edildiği bildirildi.

SAAT: 15.58 - 14 SUBAYIN İŞLEMLERİ SÜRÜYOR 
''Balyoz Güvenlik Harekatı Planı'' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen beşi emekli, dokuzu muvazzaf toplam 14 subayın işlemleri sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince getirilen eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü, emekli Tuğgeneral İzzet Ocak, emekli kurmay albaylar Emin Küçükkılıç, Suat Aydın ve Musa İstek ile Merkez Komutanlığından çeşitli aralıklarla getirilen 9 muvazzaf subayın savcılık işlemleri devam ediyor. Bu arada, adliyenin terasına çıkan bazı kişilerin görüntülerinin alınmaması için sivil kıyafetli askerler perdeleme yaptı. Öte yandan, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü'nün kızı İrem Öğütçü ile kardeşi Ali Asım Öğütçü, hakim ve savcıların giriş yaptığı bölümden binaya girmek isteyince polisler tarafından engellendi. İrem ve Ali Asım Öğütçü, bunun üzerine mahkemelerin bulunduğu bölümden binaya giriş yaptı.

SAAT: 15.50 ÇETİN DOĞAN VE ERGİN SAYGUN TERÖR ŞUBE'DE SORGUYA ALINDI 
Fatih ve Beyazıt Camii'ne bombalı saldırı düzenlenmesi planlanan Balyoz Darbe Planı'nın sorumlusu 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı

SAAT: 15.40 - 2 MUVAZZAF SUBAY, İSTANBUL ADLİYESİ'NE GETİRİLDİ 
''Balyoz Güvenlik Harekatı Planı'' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında iki muvazzaf subay, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.
İstanbul Merkez Komutanlığından sivil plakalı bir minibüsle adliyeye getirilen iki subay, hakim ve savcıların giriş yaptığı bölümden adliyeye alındı.
Bu subayların adliyeye girişi sırasında sivil kıyafetli askerlerin basın mensuplarının görüntü almasını engellemek amacıyla perdeleme yaptıkları görüldü.

SAAT: 15.12 - ADLİYE TERASINDA ÇAY KAHVE MOLASI 
Balyoz darbe planı soruşturmasının yürütüldüğü Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi terasında öğle saatlerinde çay-kahve ve sigara molası verildi.

SAAT: 13.05 - BİR MUVAZZAF ASKER DAHA ADLİYEYE GETİRİLDİ 
Balyoz darbe planı soruşturması kapmasında gözaltına alınan muvazzaf askerlerden 1'i daha adliyeye getirildi.
Gözaltına alındıktan sonra Merkez Komutanlığı'nda tutulan muvazzaf askerlerden 1' daha askeriyeye ait sivil minibüs ile Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.
Sabah saatlerinde de bir grup muvazzaf asker, adliyeye getirilmişti.

SAAT: 12.04 - EMEKLİ KORAMİRAL FEYYAZ ÖĞÜTÇÜ ADLİYEYE GETİRİLDİ 
Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü adliyeye getirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Öğütçü, hakim ve savcıların giriş yaptığı kapıdan adliye binasına alındı.

SAAT: 11.25 - 14 EMEKLİ ASKERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ 
''Balyoz Güvenlik Harekatı Planı'' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen 4 emekli askerin kimlikleri belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce Adliyeye getirilen ve savcılık katına alınan kişilerin, emekli albaylar Emin Küçükkılıç ve Suat Aydın ile Musa İstek ve İzzet Ocak oldukları öğrenildi.

SAAT: 11.19 - FIRTINA VE ÖRNEK ADLİYEYE SEVK EDİLDİ 
"Balyoz Harekatı Planı" iddiaları soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve işlemleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tamamlanan aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in de bulunduğu 4 emekli asker, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Sıkı güvenlik önlemleri altında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden çıkarılarak, bir polis minibüsüyle adliyeye ulaştırılan Fırtına ve Örnek ile beraber 2 emekli subay, hakim ve savcıların kullandığı bölümden adliye binasına alındı.

SAAT: 11.15 - EMEKLİ ASKERLER KONTROLDEN GEÇİRİLDİ 
Balyoz darbe planı soruşturmasıyla ilgili gözaltına alınıp adliyeye getirilen emekli askerlerden 4'ü sağlık kontrolünden geçirildi. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Emekli Albay Emin Küçükkılıç, Suat Aykın, Musa İstek ve İzzet Ocak sağlık kontrolünden geçirildi. Emekli askerler, sağlık kontrollerinin ardından tekrar ana binaya alındı.

SAAT: 11.06 - FIRTINA'NIN AVUKATI: BUGÜN SEVK EDİLMESİNİ UMUYORUM 
'Balyoz Güvenlik Harekatı Planı'' iddiaları soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'nın avukatı Atilla Hekimoğlu, müvekkilinin bugün adliyeye sevk edilmesini umduğunu söyledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan Fırtına'nın avukatı Atilla Hekimoğlu, bazı gazetelerde bugün yayımlanan ''müvekkilinin moralinin bozuk olduğu'' yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Hekimoğlu, ''Müvekkilimin sağlık durumu gayet iyi ve morali yüksek. Asker olarak yetiştiğinden bu durumlara karşı dayanıklılığı yüksek. Burada bir odada yalnız başına tutuluyor. Çekyat üzerinde dinleniyor'' dedi.

SAAT: 10.43 - BİR GRUP EMEKLİ ASKER ADLİYEYE GETİRİLDİ 
''Balyoz Güvenlik Harekatı Planı'' iddiaları soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve işlemleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tamamlanan 4 emekli asker, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden çıkarılarak sıkı güvenlik önlemleri altında bir polis minibüsüyle adliyeye ulaştırılan 4 emekli subay, hakim ve savcıların kullandığı bölümden adliye binasına alındı.

SAAT: 09.54 - BİR GRUP MUVAZZAF ADLİYEYE GETİRİLDİ 
''Balyoz Güvenlik Harekatı Planı'' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve muvazzaf subay oldukları belirtilen bir grup, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. İstanbul Merkez Komutanlığı'ndaki işlemleri tamamlanan bir grup muvazzaf subay, sivil plakalı askeri bir araçla getirildikleri adliyeye, hakim ve savcıların giriş yaptığı bölümden alındı.

SAAT: 09.42 - BİR GRUP MUVAZZAF ADLİYEYE GETİRİLDİ 
Balyoz Darbe Planı soruşturması kapmasında gözaltına alınan muvazzaf askerlerden bir grup daha adliyeye getirildi. Gözaltına alındıktan sonra Merkez Komutanlığı'nda tutulan muvazzaf askerler, askeriyeye ait sivil minibüs ile Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Askerler, yemekhane kapısından içeri alındı.

SAAT: 05.34 - AVUKAT KILIÇ: KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ 
Balyoz Darbe Planı Soruşturması kapsamında tutuklanıp cezaevine gönderilen emekli Albay Ümit Özcan'ın avukatı Bülent Kılıç, 1 hafta içinde tutuklama kararına itiraz edeceklerini söyledi. "Müvekkilim nereden geldiği belli olmayan bir belgede adı geçtiği için tutuklandı." diyen Kılıç, karara 1 hafta içinde itiraz edeceklerini söyledi. Kılıç, tutuklama kararı ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: "Kimliği açıklanmayan bir kişinin gönderdiği bir belgede müvekkilimin adı geçiyor. Darbe planlamak, örgüt üyeliği gibi gerekçelerle suçlanıyor. Bu belge dışında her hangi bir kanıt ve suçlama yok. Karara 7 gün içinde itiraz edeceğiz."

SAAT: 04.53 - ABD:TÜRKİYE'DE OLANLARIN FARKINDAYIZ 
BD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Türkiye'de ''Balyoz Planı'' iddiaları çerçevesinde son yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, ''Türkiye'de olanların tabii ki farkındayız ve bunun şeffaf bir süreçle ve Türk yasalarına uygun olarak yürütüldüğünü görmek istiyoruz'' dedi. Crowley, ABD Dışişleri Bakanlığında düzenlediği günlük basın toplantısında, bir gazetecinin, ''Türk ordu komutanlarının hükümeti devirmek için gizli darbe planları yaptığına dair haberler konusunda bilginiz var mı?'' şeklindeki sorusunu, ''Tabii ki Türkiye'de olanların farkındayız ve bunun şeffaf bir süreçle ve Türk yasalarına uygun şekilde yürütüldüğünü görmek istiyoruz'' diye yanıtladı. ''Türk hükümetinin geleceğinden endişeli olup olmadığının'' sorulması üzerine de Crowley, şunları söyledi: ''Bir endişemiz olduğuna dair bilgim yok. Türkiye ile ilişkilerimize, Türk hükümeti ile aramızdaki etkileşime değer veriyoruz. Dün de söylediğim gibi, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton geçen hafta Doha'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile başarılı bir ikili görüşme yaptı. Geniş çapta bir dizi konuda Türkiye ile temas halinde olmayı sürdüreceğiz.''

SAAT: 02.09 - TUTUKLANANLAR CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ 
''Balyoz Planı'' iddiaları soruşturması kapsamında sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanan 7 kişi, cezaevine gönderildi. Tümamiral Ramazan Cem Gündeniz, Tuğamiral Aziz Çakmak, emekli Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk, emekli Tümamiral Özer Karabulut, emekli Kurmay Albay Ümit Özcan ve emekli Kurmay Albay Ali İhsan Çuhadaroğlu, mahkemenin tutuklama kararının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden bir minibüsle cezaevine götürüldü.

SAAT: 00.52 - İKİSİ MUVAZZAF 7 KİŞİ TUTUKLANDI 
''Balyoz Planı'' iddiaları soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen Tümamiral Ramazan Cem Gündeniz, Tuğamiral Aziz Çakmak, emekli Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk, emekli Tümamiral Özer Karabulut, emekli Kurmay Albay Ümit Özcan ve emekli Kurmay Albay Ali İhsan Çuhadaroğlu tutuklandı.


23 ŞUBAT SALI

(20-43) 2'si muvazzaf, 7 subay tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi 
Balyoz darbe planı kapsamında gözaltına alınan ve bugün Beşiktaş'daki İstanbul Adliyesine getirilen şüphelilerden 7'si tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevkedildi. 6 kişi ise serbest bırakıldı.

Sabah saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne getirilen şüphelilerin savcılık sorgusu saat 20.00'ye kadar devam etti. Savcılık sorgusu tamamlanan muvazzaf subaylardan Tümamiral Ramazan Cem Güldeniz ve Tuğamiral Aziz Çakmak ile emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk, emekli Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, emekli albay Ali İhsan Çuhadaroğlu ve emekli tümamiral Engin Baykal, emekli tümamiral Özer Karabulut tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevkedildi.

Bu arada emekli korgeneral Ayhan Taş, emekli Koramiral Lütfi Sancar, emekli albaylar Ümit Özcan, Metin Dikici ile ergenekon tutuklusu albay Cengiz Köylü ve ismi öğrenilemeyen bir kişi savcılık sorgusu ardından serbest bırakıldı.(CİHAN)

(19-44) Emekli Orgenerel Fırtına ve Doğan, Adli Tıp'ta 
Balyoz Darbe Planı soruşturmasıyla ilgili gözaltına alınan Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ile darbe planını hazırladığı öne sürülen emekli Orgeneral Çetin Doğan, sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Şüphelilerin sağlık kontrolü devam ediyor.

(18-12) Bomba imha uzmanları, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde arama yapmak üzere Bomba imha uzman ekibi görevlendirdi. Dün de, adliyeye bir ihbar yapılmış, yoldan geçen şüpheli araçlar ve çevredeki bina ve işyerleri de dahil olmak üzere arama yapılmıştı. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi binasında İstanbul Emniyet Müdürülüğü Bomba imha ekipleri geldi. Ekiplerin, ihbar olmadan adliyeye geldiği, rutin arama yaptığı ve Cuma gününe kadar da bu aramaları sürdüreceği öğrenildi.

(17-32) 'Balyoz Planı'ndan gözaltına alınan 20 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor 
Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun, eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Oramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü'nün de aralarında bulunduğu yaklaşık 20 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden emekli astsubay Arif Şener'e İstanbul Organize Şube Müdürlüğündeki sorgusu sırasında ''Balyoz Güvenlik Harekat Planı''nda geçtiği öne sürülen bazı metinlerin sorulduğu, Şener'in susma hakkını kullanmadığı ve alınan ifadesinin tamamlandığı belirtildi.

(16-55) Komutanlara 80 sayfalık soru soruldu 
''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen emekli askerlere 80 sayfadan oluşan soru yöneltildiği öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Savcıları Bilal Bayraktar, Mehmet Berk ve Ali Haydar tarafından sorgulanan şüphelilere sorulan sorular arasında ''Camilere saldırı planları, 1. Ordu Komutanlığının sorumluluk alanı ve basında yer alan planlarda geçen bilgilerden haberdar olup olmadıkları ve planla ilgili söz konusu seminere katılıp katılmadıkları''nın da bulunduğu belirtildi.

(16-25) Cindoruk, Balyoz zanlılarına sahip çıktı 
DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, "Orgeneralleri, generalleri karakola çekmekle buradan çözüm çıkmaz." dedi. İzmir Hilton Otel'de düzenlenen, "Neden ve Nasıl Yeni Bir Anayasa?" konulu panele katılan Cindoruk, "Balyoz" darbe planıyla ilgili operasyonda olarak gözaltına alınan generallere destek verdi.

(16-00) - Albay Cengiz Köylü serbest bırakıldı 
Ergenekon soruşturmasında tutuklanarak cezaevine konulan Albay Cengiz Köylü, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilerek Balyoz Darbe planı soruşturması kapsamında sorgulandı. Tutuklu bulunduğu Hasdal Cezaevi'ne ait araçla adliyeye getirilen Köylü, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Cengiz Köylü, Ergenekon soruşturması tutuklusu olduğu için, cezaevi aracına geri götürüldü. Köylü'nün cezaevi aracına tek başına gitmesi, yanında jandarmadan refakatçiler bulunmaması dikkat çekti. Cengiz Köylü, tutuklu bulunduğu Hasdal Cezaevi'ne geri götürülecek.

(14-20) Adliyeye getirilenlerin sayısı 11'e yükseldi 
Emniyette sorgusu tamamlanan Emekli Tümamiral Özer Karabulut ve 2 emekli subay daha adliyeye getirildi. Böylece adliyeye sevk edilenlerin sayısı 11'e yükseldi.

(14-20) Çetin Doğan'ın gözaltı kararına itiraz 
Çetin Doğan'ın avukatı müvekkilinin gözaltına alınması kararına itiraz etti.

(12-15) Cengiz Köylü de adliyeye getirildi 
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Albay Cengiz Köylü adliyeye getirildi. Köylü'nün, Balyoz soruşturması kapsamında ifadesi alınmak üzere adliyeye getirildiği öğrenildi. Hasdal Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ergenekon sanığı Albay Cengiz Köylü, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Köylü'nün de Balyoz soruşturması kapsamında ifadesi alınmak üzere adliyeye getirildiği öğrenildi.

(11-56) Emekli subaylar sağlık kontrolünden geçirildi 
Balyoz soruşturması kapsamında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen emekli subaylar sağlık kontrolünden geçirildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen emekli askerler burada doktor kontrolünden geçirildi. Zanlıların savcılara ifade vermesi bekleniyor. Öte yandan, adliyeye getirilen emekli askerlerin; emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk, emekli Albay Ümit Özcan, emekli Albay Metin Dikici ve diğer emekli subaylar Mehmet Kaya Varol, Ali İhsan Çuhadaroğlu ve Engin Baykal olduğu öğrenildi.

(11-38) Fırtına'nın avukatı: Müvekkilim emniyette ifade vermedi 
Eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına'nın avukatı, müvekkilinin ancak Başsavcı tarafından sorgulanabileceğini iddia edip emniyette herhangi bir işlem yapılmadığını açıkladı.

(10-57) Gözaltındaki 6 emekli asker, İstanbul Adliyesine getirildi 
''Balyoz Güvenlik Harekatı Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 emekli asker, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi. Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 6 emekli asker, sivil plakalı polis minibüsü ile Adliyeye getirildi. Hakim ve savcıların kullandığı bölümden Adliyeye alınan 6 kişi, daha sonra savcılık katına çıkarıldı.

(10-51) 'Balyoz' gözaltılarının bir kısmı emniyetten ayrıldı 
Balyoz darbe planı iddialarının araştırılması kapsamında dün gerçekleşen operasyonda gözaltına alının bazı şüpheliler emniyetten ayrıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde bulunan şüpheliler, sabah saatlerinde emniyete ait siyah camlı bir minibüsle emniyetten çıkarıldı. Terörle Mücadele Şubesi'nin bulunduğu blokun garaj kısmından çıkarılan araç içinde bulunanların kim oldukları anlaşılamadı.

(09-43) 'Balyoz Planı' iddiaları kapsamında gözaltına alınan 4 kişi adliyede 
''Balyoz Planı'' iddiaları soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2'si kadın 4 kişi Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi. Sivil plakalı askeri araçla hakim ve savcıların kullandığı bölümden adliyeye giriş yaptırılan 4 kişi, daha sonra savcılık katına çıkartıldı.

(04-14) Emekli Korgeneral Alan ikinci kez sağlık kontrolünden geçirildi 
Balyoz Darbe Planı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Derneği Başkanı emekli Korgeneral Engin Alan gece ikinci kez sağlık kontrolünden geçirildi. Alan'ın Adli Tıp kurumu'nu yeniden getirilme nedeni açıklanmadı.

(01-52) Korgeneral Alan sağlık kontrolünden geçirildi 
Balyoz Darbe Planı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Derneği Başkanı Korgeneral Engin Alan sağlık kontrolünden geçirildi. AK Parti hükümetini devirmek için yapılan darbe planı iddialarıyla ilgili devam eden soruşturma kapsamında Bursa'da gözaltına alınan emekli Korgeneral Engin Alan İstanbul'a getirildi. Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen Alan, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirildiği Kenya operasyonunu yöneten Engin Alan'ın, Uludağ'da bulunan TSK'ya ait dinlenme tesislerinde askerler tarafından gözaltına alınmış ve Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilmişti.

(01-15) Gözaltına alınanların avukatları İstanbul Emniyeti'nde 
Balyoz Darbe Planı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların yakınları ve avukatları, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.

(00-26) ABD: Türkiye'de endişeye gerek yok 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, ''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin gözaltılarla ilgili olarak, "Türkiye'deki siyasetin ve toplumun gelişimi içinde bu konular yeni değil. Spesifik bir endişemiz olduğunu düşünmüyorum. Şurası açık ki, atılan tüm adımlar Türk yasalarıyla uyumlu ve şeffaf olmalı" dedi.

(00-01) Süha Tanyeli Emniyet'e getirildi 
''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin gözaltına alınan eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi (SAREM) Başkanı emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli, sağlık kontrolünün ardından emniyete getirildi. Alınan bilgiye göre, Göztepe Cemil Topuzlu Caddesi üzerindeki evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alınan Süha Tanyeli, sağlık kontrolünün ardından emniyete ait sivil plakalı bir araçla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirildi. Zaman