ADANA (AA) - Adana'da sosyal medya hesabı üzerinden darbe girişimi gecesi Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) propagandası yaptığı iddia edilen kişi hakkında 20 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Pozantı Kaymakamlığı, Burhan G'nin sosyal medya hesabından 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili "Çok şükür zafer yakındır bugünü de gördük binlerce kez şükür. Belki bir süre zorluk olacak ama sonucunda bir zafer var çok şükür." şeklinde paylaşımlarda bulunulduğunu belirleyip, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet savcısı, daha önce iki kez tutuklanıp tahliye edilen Burhan G. hakkındaki soruşturmasını tamamlayıp, "Örgüt içindeki yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından iddianame hazırladı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi.

Sanık, iddianamede yer alan ifadesinde, darbe girişimi gecesi alkol aldığını, belirtilen paylaşımları ve beğeniyi kendisinin yapmadığını öne sürdü.

Gece boyunca olanları sabah kalktığında öğrendiğini ileri süren Burhan G, suçlamaları kabul etmedi.

İddianamenin değerlendirme bölümünde ise sanığın 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ/PDY mensupları tarafından gerçekleştirilmek istenilen darbe girişimi esnasında ve sonrasında yaptığı paylaşımlar bir bütün olarak değerlendirildiğinde darbeyi destekler mahiyette olduğu belirtilerek, şunları kaydedildi:

"Kalkışmadan FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün sorumlu olmadığı algısını yarattığı, örgütün algı operasyonları çerçevesinde gerçekleştirilen eylemleri destekler nitelikte olduğu, örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgütün amaçlarını bilerek ve isteyerek bu amaçlar doğrultusunda doğrudan doğruya çağrı içermese bile örgütün amaç ve stratejisi içerisinde FETÖ/PDY'nin amaçlarına ulaşmak için toplum nezninde sosyal medya üzerinden darbenin başarılı olabilmesi için baskı oluşturmak suretiyle terör örgütü propagandası yapmak suçu haricinde örgüt içindeki yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçunu işlediği anlaşılmaktadır."