Sabah'ın duyurduğu habere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gazete sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı verildi. 4 isme 'FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek' suçlaması yöneltildi.

AA'nın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ve internet sorumlu müdürü Mediha Olgun'un da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

 AA savcılığın soruşturmayı, “FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, “Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan” suçlarından başlattığını duyurdu. Savcılığın talebi üzerine nöbetçi sulh ceza hakimliğince arama ve el koyma kararı alındı. 4 kişinin ikametlerinde arama yaptı. Mediha Olgun'un gözaltına alındığı, Burak Akbay'ın yurtdışında bildirildi.

DHA'nın geçtiği habere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay’ın yanı sıra, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, finans müdürü Yonca Kaleli ile İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

BURAK AKBAY'IN EVİNDE 3 SAAT ARAMA
Polis ekipleri, sabah saat 08.00 sıralarında Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay’ın Sarıyer'deki villasına geldi. Büyükdere'de bulunan villaya gelen polis ekipleri savcılık kararıyla eve girerek arama çalışması yaptı. Gazete sahibini ikametinde bulamayan polis, yaklaşık üç saat süren aramanın ardından evden ayrıldı.

SÖZCÜ GAZETESİNİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA
Sözcü gazetesinin avukatlarından İsmail Yılmaz ise yaptığı açıklamada, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Sözcü Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun’un finans müdürü Yonca Kaleli ile İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı olmadığını, sadece arama ve el koyma kararı bulunduğunu söyledi.

MEDİHA OLGUN GÖZALTINA ALINDI
Yılmaz aramalarda Burak Akbay’ın bir tablet bilgisayarına el konulduğunu, finans müdürü Yonca Kaleli’nin evinde arama yapan polislerin gözaltı işlemi yapmadan evden ayrıldıklarını, muhabir Gökmen Ulu’nun evinde ise aramanın devam ettiğini söyledi. Avukat Yılmaz, Mediha Olgun’un ise gözaltı kararı olmadığı halde polis tarafından gözaltına alındığını, bu gözaltı işleminin başka soruşturma kapsamında olabileceğini söyledi.



BAŞSAVCI AÇIKLAMA YAPTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Sözcü Gazetesine yönelik operasyonla ilgili açıklama yaptı. DHA'nın geçtiği haber şöyle: Operasyon bilgisini doğrulayan Fidan, "Sözcü Gazetesinin yöneticileri hakkında. Şu anda zaten firari. Hakkında yakalama var. Gözaltı var. Soruşturma işlemleri devam ediyor" dedi. Kimler hakkında işlem yapıldığı sorusuna da Fidan, "Sadece patronu ve birkaç çalışanı" karşılığını verdi.

KILIÇDAROĞLU: 'SÖZCÜ'YE YAPILMIŞ OPERASYON TÜRKİYE'YE YAPILMIŞTIR'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu sabah aldığımız bir haber gerçekten bizi derinden yaraladı. Sözcü’ye yapılan operasyon kabul edilemez. Sözcü’ye yapılmış operasyon Türkiye’ye yapılmış bir operasyondur. Medya üzerindeki bu baskıyı Türkiye kaldıramaz. Bütün yargı mensuplarına çok net açık çağrı yapıyorum; Siz adalet dağıtmakla yükümlüsünüz, sizin bulunduğunuz makamlar kutsal makamlardır. Bu makamlar siyasi otoriteye teslim edilemez. Siyasi otoritenin sopası olmaktan vazgeçin ve Türkiye’ye adalet dağıtın. Siz Türkiye’ye adalet dağıtamazsanız devleti çökertirsiniz. " dedi.

Sözcü gazetesine operasyon...Başsavcıdan son dakika açıklaması
CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Barış Yarkadaş, gazeteyi ziyaret etti. 

 BASIN KONSEYİ: 'ANLAMIŞ DEĞİLİZ'
Basın Konseyi operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi: 19 Mayısın yıldönümünü kutlamak için Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeleri olarak geldiğimiz Samsunda, Sözcü gazetesine yönelik operasyonu şaşkınlıkla öğrendik.Gazetecilere yönelik yeni bir baskı örneği ile karşı karşıya kaldığımız anlaşılıyor. Hatta 10 aydır süren bir soruşturmada harekete geçmek için 19 Mayısın seçilmesini de anlamış değiliz. Savcılar, isimleri ve adresleri belli gazetecileri normal günlerde ifadeye çağırabilir, her türlü soruyu yöneltebilir"

TGC YÖNETİM KURULU'NDAN AÇIKLAMA
TGC Yönetim Kurulu da konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşler yer aldı: "Gazetenin avukatlarından aldığımız bilgiye göre hakimin sadece arama ve dijital verilere el koyma kararı olmasına rağmen Sözcü Gazetesi internet sitesi yayın yönetmeni Meliha Olgun gözaltı alınmıştır. Sözcü Gazetesi'nin suçlanmasına neden olan 'Cumhurbaşkanının nerede tatil yaptığının duyurulması' gazetecilik açısından dünyanın her yerinde, her gazetenin yayınlamakta hiçbir sakınca görmeyeceği bir haberdir. Sözcü Gazetesi'ne yapılan, gazetecilik için yeni bir baskı örneğidir. Gazetecilik halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için yapılan bir meslektir. Gazetecilik faaliyetinin sürekli gözaltı ve tutuklamalarla baskı altında tutulması toplumun haber alma kanallarını tıkamaktadır. OHAL sürecinde de demokrasinin temeli olan basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne toplum olarak sahip çıkmak zorunda olduğumuzu hatırlatıyoruz. Sözcü Gazetesi çalışanlarıyla dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz."