Sözcü Gazetesinin patronu Burak Akbay, gazeteci Fehmi Koru’nun kendisi ile ilgili iddialarına yanıt verdi. 
Burak Akbay'ın Sözcü'de yayınlanan yanıtı şöyle:
"FETÖ'yle ilişkisi yıllardır bilinen ve bu ilişkiyi gizleme gereği bile duymayan Fehmi Koru, yıllar önce Taha Kıvanç takma adıyla yazdığı köşe yazısında bana iftiralarda bulundu. Öğreniyoruz ki, bugün de o iftiralarına devam ediyor. Ve yine öğreniyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin savcıları, geçmişi FETÖ'nün kirli ilişkileriyle dolu ve FETÖ elebaşısı Gülen'in Türkiye'deki bir numaralı temsilcisi olan bu adamı ciddiye alıp, Sözcü ve benim hakkımda bir algı operasyonu başlatıyor. Buradan kendisine gazeteci diyen ama kim olduğu herkes tarafından bilinen Koru'ya sesleniyorum: Sen tescilli bir kripto FETÖ'cüsün. Bunu herkes biliyor. Benim merak ettiğim şey, buna rağmen nasıl elini kolunu sallayarak rahatça dolaşabiliyor ve insanlara iftira atmaya devam edebiliyorsun.

Buradan kamuoyuna, iktidara ve yargı mensuplarına da sesleniyorum. Sözcü'ye ve şahsıma yapılan bu iftira hareketi, Ergenekon ve Balyoz operasyonlarına döndü. Orada da, iftiracı PKK'lılar ve FETÖ elemanları gizli veya açık tanık yapılarak, masum insanlar hapse atıldı. PKK'lı tanıkların sözleri gerçekmiş gibi kabul edilerek, bu ülkenin Genelkurmay Başkanı ‘teröristbaşı' denilerek cezaevine kondu. Yıllar sonra gerçek anlaşıldığında, siyasetçiler çıkarak' Pardon, kandırılmışız' dediler.

Uyarıyorum… Eğer Türkiye Cumhuriyeti savcıları, bu kripto FETÖ'cülerin iftiralarına inanarak Sözcü ve benim hakkımda algı operasyonuna devam ederlerse, gerçekler ortaya çıktığında ‘pardon bu paralelciler yine bizi kandırmış' diyecekler.
Bu sözde gazeteci Koru'nun yıllar önce attığı iftiralara, daha ilk günden hukukla karşılık vermek ve yalanlarını kanıtlamak istesem de, yargıyı ele geçiren FETÖ'cü savcı ve hakimler buna izin vermedi. Ama artık gerçek yüzleri ortaya çıkan bu FETÖ'cü hainlere, Türkiye'nin gerçek cumhuriyet savcıları ve hakimlerinin izin vermeyeceğine inanıyorum…"


Hürriyet