İstanbul Barosuna kayıtlı avukat Serhat Kamil Zor, Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Erzurum'a bağlı İspir ilçesi Petekli köyünde doğduğunu, köyünün eski adının “Karsor” olduğunu anlattı. İspir'e bağlı birçok köyün eski isimlerinden de dilekçesinde örnekler veren Zor, bunların çoğunun Rumca ve Ermenice isim taşıdığını belirtti. Tarih boyunca tüm bu milletler ile bir arada yaşadıklarını, en son Rus işgalinin ardından köydeki yaşları 18'den küçük çobanların, Ermeni çeteleri tarafından öldürüldüğünü ifade eden Zor, bu gençler adına köylerinde şehitlik bulunduğunu bildirdi.

Zor, dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:
“Hangi Ermeni toplu mezarı var? Bu 6 genci kimler kesti? Ellerinde ekmekleri boğazlarında lokmaları ile... Şüpheli suç işlemiştir. Bizim köylerimizde, Müslüman Türkler tarafından öldürülmüş bir Ermeni hikayesi yoktur. Hangi soykırım vardır?”

Tarih ve hukuk fakülteleri mezunu olduğunu, Osmanlıca ve Arapça eğitimi aldığını ve 5 bin cilt eser okuduğunu, bazı devlet kütüphanelerinde araştırmalar yaptığını kaydeden Zor, dilekçesinde, Erzurum ilinde Ermenilerin yaptığı mezalimleri araştırdığını da ifade etti.

CEZA DAVASI AÇILMASI İSTEMİ

Tarih boyunca, Türk milletinin, “şanla, şerefle” yaşadığını, ezilen milletlere derman olduğunu, kendi araştırmalarında ve öğretmenlerinden aldığı bilgilerden Ermenilere yönelik herhangi bir soykırım olmadığını öğrendiğini ifade eden Serhat Kamil Zor, dilekçesinde, avukat Bendil Celil Ezman'ın, “Türk milletine hakaret ve iftira”, “resmi mercilere karşı yalan beyanda bulunmak”, “avukatlık mesleğinin onur ve şerefine aykırı beyanda bulunmak” suçlarını işlediğini savundu.
Avukat Zor, dilekçesinde, şüpheli Ezman hakkında, bu suçlardan dava açılarak yargılanmasını ve cezalandırılmasını talep etti.

Zor ayrıca, halen yaşamakta olan hocaları Prof. Dr. Fahrettin Kırzıoğlu ve Prof. Dr. Enver Konukçu ile köyünden 3 kişi, İspir'de yaşayan 70 yaşın üzerindekilerin tespiti ile tanık olarak dinlenmelerini istedi. Zor, Petekli köyündeki şehitliğin de keşif edilmesi gerektiğini beyan etti.


aa