Yılmaz, "Sözleşmeli er alımı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İlk aşamada 5 bin sözleşmeli er alınması için ilana çıktık. Bununla ilgili hala müracaatlar devam ediyor. İnşallah aşama aşama bunları bir şekilde istihdam ettireceğiz. Ağustos sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Bakan Yılmaz, AK Parti'nin 10. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Tekirdağ'a geldi. Vali Zübeyir Kemelek'i makamında ziyaret eden Bakan İsmet Yılmaz, sözleşmeli er çalışmaları ile ilgili basın mensuplarının sorusu üzerine, "Sözleşmeli er alımı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İlk aşamada 5 bin adet sözleşmeli er alınması için ilana çıktık. Bununla ilgili hala müracaatlar devam ediyor. İnşallah aşama aşama bunları bir şekilde istihdam ettireceğiz ve ağustos sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"Askerlik süresi ile ilgili şu anda bakanlık olarak bir çalışmamız yok" diyen Yılmaz, "Genelkurmay Başkanlığımızın tek tip askerlik ile ilgili bir çalışması var. Fakat bu çalışma bir önceki Genelkurmay Başkanımızın ifadesiydi ancak yeni bir Genelkurmay Başkanımız var. Bu konuyla ilgili bir çalışma yapacak ve bize iletecek. Nihai son söz siyasi otoritenindir" dedi.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'nda ise, AK Parti'nin 10. yılına değinen Bakan Yılmaz, "Partiler millete hizmet etme aracıdır. Başkada hiçbir fonksiyonu yoktur. AK Parti 10 yıl önce kuruldu ve 1 yıl içerisinde girdiği ilk seçimi tek başına iktidar olarak kazandı. AK Parti'nin çizgisini ve rotasını millet çizdi. O dönemden bu zamana kadar ise bu rotadan zerre kadar ayrılmadı, taviz vermedi. Sonraki seçimlerde yine AK Parti kazandı, milletin teveccühünü aldı" şeklinde konuştu.

Bakan İsmet Yılmaz daha sonra il binasında AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen ve partilerle basına kapalı bir görüşme yaptı.


İHA