Stajyer avukat Selin C. yalıdaki dehşeti mahkemede anlatırken tutuklu sanık Y. Y. ile izleyiciler salondan çıkarıldı. Düğün yerinde hiçbir neden yokken Y. Y.'nin kolumdan çektiğini belirten Selin C.,  sanığın 'Neden beş dakikadır yoksun' diyerek kafa attığını, yüzünü ısırdığını anlattı. Kendisini karanlık bir noktaya çeken Y. Y.'nin şiddete devam ettiğini söyleyen Selin C., "Bir kadın müdahale etmek isterken kalabalık toplandı. Kendisini linç edecekler diye korktum. Bu yüzden itiraz etmeden beraber taksiye bindim. Takside bana bir kaç kez vurdu. Arkadaşımızın evine gidince kendimi banyoya kitledim. Kapıyı yumrukladı sakinleşince dışarı çıktım. Eve gitmek istediğimi söyleyince boğazımı sıktı. Nefessiz kaldım karnıma yumruk attı" dedi.

Tutuklu sanık Y. Y. ise "Düğünde kıskançlık krizine girdim. Ortam gürültülüydü. O yüzden yakın planda yüksek sesle konuşuyorduk. Bir an kendime engel olamadım. Yüzünü ısırdım daha sonra kendisinden özür diledim" dedi.  

Stajyer avukat Selin C.(25) ile işletmeci sevgilisi Y. Y.(29) bir arkadaşlarının düğünü için 4 Ağustos'ta Ortaköy'deki Sait Halim Paşa yalısına gitti.  Y. Y.'nin yanından ayrılan sevgilisine 'Sen neden benim yanımda değilsin' diyerek üzerine çullanıp yüzünü ısırdığı ve kafa attığı öne sürüldü.  Düğünden beraber ayrılan çiftten Selin C.'ye şiddet takside ve gittikleri arkadaşlarının evinde sürdü. Selin C.'nin rapor alıp şikayetçi olması üzerine Y. Y. tutuklanmış ve hakkında kasten öldürmeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yaralama suçlarından 12,5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Hürriyetini kısıtlamadım  

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne önceki gün görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Y. Y. ile Selin C. ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın avukatı Hatice Boz da katıldı.   

Selin C. ile 6-7 aydır arkadaşlıklarının bulunduğunu belirten Y. Y. kendisine yöneltilen hürriyeti yoksun kılma suçunu kabul etmediğini belirterek, "Aramızda bir tartışma yaşandı ancak ertesi gün benim evimde yeniden bir araya geldik. Hürriyetinden yoksun bıraksam tekrar bir araya gelmemiz söz konusu olmazdı" dedi.         

Kıskançlık krizine girdim

Düğünde kıskançlık krizine girdiğini belirten Y. Y., "Ortam gürültülüydü. O yüzden yakın planda yüksek sesle konuşuyorduk. Bir an kendime engel olamadım. Yüzünü ısırdım daha sonra kendisinden özür diledim.  Taksiye binerek arkadaşımızın evine gittik. evde aramızda itiş kakış yaşandı. Alkollüydüm, boğazını sıkıp sıkmadığımı hatırlamıyorum" dedi. 

Sanığın ailesi baskı yaptı iddiası 

Sanığın ailesinin baskısıyla şikayetten vazgeçtiğini belirten Selin C. ise sanığın yanında ifade veremeyeceğini belirtti. Mahkeme sanık ve izleyicileri salondon dışarı çıkardı. Yalıdaki düğünde yaşadığı dehşeti anlatan mahkeme heyetine anlatan Selin C.,  "Hiçbir neden yokken kolumdan çekti. 'Neden beş dakikadır yoksun' diyerek kafa attı, yüzümü ısırdı. Beni karanlık bir köşeye çekti. Bir kadın müdahale etmek isterken kalabalık toplandı. Kendisini linç edecekler diye korktum. Bu yüzden itiraz etmeden taksiye bindim. Arkadaşımızın evine giderken takside bana bir kaç kez vurdu. Eve gidince kendimi banyoya kitledim. Kapıyı yumrukladı. Sakinleşince dışarı çıktım. Eve gitmek istediğimi söyleyince boğazımı sıktı. 'Hiçbir yere gidemezsin' dedi. Nefessiz kaldım karnıma yumruk attı" dedi. 

Arabada beklerken yüzünün ve boynunun fotoğraflarını çekti 

Sanığın evine giderken markete uğradıklarını kendisinin arabada yüzünün ve boğazının fotoğraflarını çektiğini belirten Selin C., "Evine gittik. Yaşadıklarımın etkisiyle ailemin yüzüne nasıl bakacağım diye tereddütte kaldım. Oradan ayrılarak hastaneden rapor alıp şikayetçi oldum" dedi.  

Aile Bakanlığı davaya dahil oldu

Mahkeme Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kamu davasına katılmasına, şikayetinden vazgeçen Selin C.'nin ise davaya katılma talebini reddetti.  Mahkeme olay günü tarafların arkadaşlarının tanık olarak dinlenmesine ve sanığın tutukluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.