İŞKUR tarafından kendilerine ödenen ücretleri almaları sonucu stajları yanma tehlikesiyle karşı karşıya olan stajyer avukatlar mağduriyetlerinin sona erdirilmesi için bu akşam 20.00'da twitter üzerinden kampanya başlatıyor.

Çalışma Bakanlığı tarafından İŞKUR bünyesinde tüm meslek grubu stajyerlere aylık 1000 TL'ye kadar destek verilmesi amacıyla "İşbaşı eğitim programı" adlı proje oluşturuldu. Ne yazık ki bu projeden avukat stajyerleri faydalanamıyor. Bunun nedeni ise Adalet Bakanlığı'nın konu hakkındaki tutumu. Adalet Bakanlığı, stajyer avukatların staj boyunca ücret almalarının yasak olması sebebiyle İŞKUR'un stajyerlere sağladığı destekten faydalanan stajyer avukatların ruhsatlarının iptal davası açılarak iptal ettirileceğini belirtiyor.

Hukukihaber'e konuşan stajyer avukatlar, staj süresinin çok uzun sürmesi dolayısıyla bu süre boyunca büyük maddi sıkıntılar çektiklerini, öğrenci olmadıkları için ögrenciliğin sağladığı imkanlardan faydalanamadıkları ve mezun oldukları için de ailelerinin kendilerinden beklentileri olduğunu belirtti.

Türkiye'nin en iyi fakültelerinden büyük emekler sarfederek mezun olduktan sonra en azından ailelerine yük olmadan hayatlarını devam ettirecek kadar iyi şartlara sahip olmaları gerektiğini düşünen stajyer avukatlar, bu konuda çalışma yapılması için Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği'nin harekete geçmesini istiyor. Bu kapsamda İŞKUR'un vereceği desteği almalarının engellenmemesini istediklerini vurguluyorlar.

Bu kapsamda bu akşam saat 20.00 da #StajyerAvukatlarınİŞKURsorunu başlığıyla başlığıyla Adalet Bakanı, TBB başkanı ve barolara tweet atarak gündem oluşturmak isteyen stajyer avukatlar, bütün hukukçulardan destek bekliyor. (
hukukihaber.net)