(CNN TÜRK) -- Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Küçük Milletler Meclisi Platformu mayıs ayı raporunda Anayasa değişikliği'ni irdeledi. Ve o  rapor Meclis'te açıklandı.

Ülke genelinde yapılan toplantıların sonunda oluşturulan rapora göre, çalışmalara katılanların çoğunluğu Anayasa değişikliğini eksik bulsa da destek veriyor. Hatta AK Partinin siyasi hesaplarının bir parçası olduğunu düşünenlerin bir kısmı bile kronikleşen sorunlara sahip organlarda köklü değişiklikler içermesi nedeniyle pakete olumlu baktığını söyledi.

Rapora göre, pakete destek vermek istemeyenlerin ortak gerekçesi ise AK Parti'ye güvensizlik; AK Parti'nin Türkiye'nin demokratikleşmesini amaçlamadığı düşüncesi...
 
Şimdi sivil toplumun oluşturduğu meclisler Anayasa değişikliğinin referandum aşamasını tartışmaya açacak. Amaç, vatandaşın pakete oy verirken siyasi söylemlerden çok içeriğini bilerek hareket etmesini i sağlamak.
 
Raporda milletvekillerine de çağrı vardı.
 
Şanar Yurdatapan, "Sevgili milletvekilleri o toplartılara katılan çünkü halkın sizin çalışmalarınıza ne tepki verdiğini kendi partinizin toplantılarında değil buradan duyabilirsiniz. Çünkü bu toplantılarda sadece sizin düşüncenizi taşıyan insanlar yok farklı düşünceler de var" dedi.