Bakan Davutoğlu, BM İnsan Hakları Konseyi toplantısına katılmak üzere Cenevre'ye gidişi öncesinde Esenboğa havaalanında basın toplantısı düzenledi.
    
Davutoğlu, saat 02.00 itibariyle Türkiye'ye tahliye edilenlerin sayısının 17.734 olduğunu ve bunun 577'sinin yabancı, diğerlerinin Türk olduğunu kaydetti. Tahliye sırasında çok başarılı koordinasyon sağlandığını söyleyen Davutoğlu, Trablus havaalanında ve Bingazi limanında tahliye için bekleyen vatandaş bulunmadığını bildirdi.
    
Bakan Davutoğlu, bundan sonra ikinci aşamaya geçmenin hazırlıkları içinde olduklarını, bunun da Libya halkına gıda yardımının sağlanması olduğunu söyleyerek, bu konudaki temasların sürdüğünü, Türkiye'nin hazırlıklarının tamam olduğunu ve talep edilmesi halinde yardımı hemen harekete geçirecek şekilde hazır tuttuklarını söyledi. Davutoğlu, büyük bir gıda ihtiyacına gerek kalmamasını temenni ederek, ancak ihtiyaç duyulması halinde Libya halkının Türkiye'nin bütün imkanlarını kendileri için seferber ettiğinden emin olabileceğini bildirdi. (AA)