FETÖ/PDY’nin Acıpayam İlçesi’ndeki eğitim yapılanmasına yönelik 5’i tutuklu, 17 sanığın yargılandığı, Denizli Kongre Merkezi’nde kurulan Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın duruşmasına, sanıklar ile avukatları katıldı.

EDEBİYAT ÖĞRETMENİ

Mahkemede savunma yapan, eski öğretmen A.A. ile mahkemeye başkanı arasında ilginç bir diyalog yaşandı. 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Acıpayam İmam Hatip Lisesi’nde edebiyat öğretmenliği yapan A.A., savunmasında, "Ben şarapçıyım, şarap içerim. FETÖ’cü değilim. 15 Temmuz’da FETÖ’ye küfür eden bir insanım. Tanığın beni sohbet toplantılarında görmüş olabileceğine yönelik beyanlarına da katılmıyorum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi. A.A.’nın konuşması sırasında araya giren Mahkeme Başkanı, "Şarapçıysan davamızla ne ilgisi var? Bu örgütün din kisvesi altında neler yaptığını gördük" karşılığını verdi.

Savunmaların ardından ara karar verildi. Kararda, ByLock kullanmadığı tespit edilen tutuklu sanık A.O.’nun tahliyesine, diğerlerinin tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek, duruşma ertelendi.