Olay, dün saat 22.00 sıralarında Bayrampaşa’da bir AVM’nin önünde meydana geldi. İddiaya göre, akşam saatlerinden uygulamadan çağrı alan UBER sürücüsü Yılmaz K.(53), 34 UR 6351 plakalı minibüsle müşteriyi almak için AVM’nin önüne geldi. Sürücü müşteriyi beklediği esnada UBER aracı olduğunu fark eden 3 taksici K.’nın yanına geldi. Şahıslar burada K.’ya küfürler ederek aracını tekmeledi. Sürücünün de karşılık vermesi üzerine çıkan arbedede K., şahıslar tarafından darp edildi. Olayın ardından hastaneye giderek darp raporu alan sürücü, Yıldırım Polis Merkezine giderek şikayette bulundu.

'SURATIMA YUMRUK ATMAYA BAŞLADILAR'
Olayı anlatan UBER sürücüsü Yılmaz K., “Akşam saatlerinde müşteri talep gönderdi. Talep üzerine AVM’ye gittim. AVM’deki taksi durağındakiler yanaştığım andan itibaren bana küfür etmeye başladı. Aracıma saldırdılar, tekmelerle kaportaları yamulttular. Suratıma 2-3 kişi yumruk atmaya başladı ve ağır küfürler ettiler. Bu olayların bu şekilde olacağı kesindir. İnsanlar konuşarak anlaşmalıdır. Fakat bunlar konuşarak anlaşmayı tercih etmiyorlar. Bu tip olaylarla anlaşmayı tercih ediyorlar. Bunların kişilikleri konusunda ben endişe duyuyorum. Bu şekilde olmasından dolayı ben insanlık adına ve mesleğim adına utanç duyuyorum” dedi.

KARAKOLDA CEZA YEDİ
Öte yandan ifade vermek için polis merkezine giden Kaymakçı bir şok da burada yedi. Polis memurlarına ifadesini veren sürücü, “UBER sürücüyüm” deyince “korsan taşımacılıktan” 3 bin lira para cezası kesildi. Aldığı cezayla neye uğradığını şaşıran sürücü, güvenlik kamera görüntülerinin incelenerek saldırganların yakalanmasını istiyor.

Polis ekipleri, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Hürriyet