Savaş, Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın tebligat kendisine ulaşmadan, Ergenekon'la ilgili soruşturma dosyalarını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermesiyle ilgili olarak ise "Kararı gazetede okuyup hemen Zekeriya Öz'e göndermiş. Bu kötü niyetin göstergesidir. Adalet Bakanlığı savcısına güveniyorsa eğer soruşturma izni versin" dedi.

Savaş,yaptığı açıklamada gündeme bomba gibi düşen "yargı krizini" değerlendirdi. Savaş, eski DGM savcıların yerine özel yetkilendirilmiş savcıların getirildiğini anımsattı ve "Şimdi bu özel yetkilendirilmiş savcılar DGM'ler kapatıldıktan sonra tamamen her konuda hukuka aykırı şekilde hareket ediyorlar" dedi.

Kendisinin de "bu hukuksuzluğu gidermek için" 3 kitap yazdığını dile getiren Savaş, "Hukuka aykırı işlem yaparak asıl suç işleyen bu yetkilendirilmiş savcılardır. Adalet Bakanı izin vermediği için görevlerinden alınamayacaklar mı? HSYK yetkisi dahilinde karar verdi. HSYK'nın kararı tamamen hukuka uygundur. Sebebi de şudur; HSYK nasıl yetki verip atayabiliyorsa, yetkilerini de alabilir. Bu zaten HSYK'nın asıl görevdir" şeklinde konuştu.

Savaş, "Erzincan Bassavcı'nın suçu görevi ile de olsa, özel de olsa, CMK 250'den de olsa Erzurum Savcısı yetkili değildir. Karşı tarafta 'evet 250 var ama soruşturma bunlara verilmiş' diyor. Bence, kişisel suçlar en yakın Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşülmeli" dedi.

Savaş, Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın tebligat kendisine ulaşmadan, Ergenekon'la ilgili soruşturma dosyalarını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermesiyle ilgili olarak da Şenal'ı eleştirerek, "Kararı gazetede okuyup dosyayı hemen Zekeriya Öz'e göndermiş. Bu kötü niyetin göstergesidir. Adalet Bakanlığı savcısına güveniyorsa eğer soruşturma izni versin. Bakın görün, Şenal hemen tutuklanacaktır" dedi.

Anka