Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen anayasa değişikliği açık oturumunda konuşan Tansel Çölaşan, yapılmak istenenin, 87 yıllık Cumhuriyet ile hesaplaşmak olduğunu öne sürdü. Konuşmasında AK Parti'ye 2008 yılında açılan kapatma davasına değinen Çölaşan, "O zaman 'irticanın odağı' sayıldı, ramak kaldı, kapatılmadı. Bundan sonra yaptıkları daha beter olacak. Mutlaka kapatılacak." öngörüsünde bulundu. 2 yıl önce kapatılmama nedeninin ise Avrupa Birliği baskısı ve AK Parti'nin teröre bulaşmamış olması olduğunu belirtti.

Çölaşan, anayasa değişikliği teklifinde Anayasa Mahkemesi'nin yapısının değiştirilmesini öngören maddeye atıfta bulunarak, "Anayasa Mahkemesi değiştirilirse kapatacak organ yok." şeklinde üzüntüsünü dile getirdi. Anayasa değişikliklerinin referandumdan geçerek yasalaşması halinde Atatürk Cumhuriyeti'nin biteceğini ileri süren eski Danıştay Başsavcısı, herkesin 3 kişiyi 'uyandırmasını' istedi. Bu yolla vatandaşların referanduma 'hayır' oyu vermesinin sağlanması çağrısında bulundu. 1950 yılından itibaren siyasilerin 'vatana ihanet' noktasında suç işlediğini iddia eden Çölaşan, çok partili hayata geçilmesinin Türkiye'yi güçsüzleştirdiği görüşünü savundu.

Öte yandan Tansel Çölaşan, Akşam Gazetesi'ne verdiği röportajda, Danıştay saldırısı sonrası ortaya attığı bir iddiadan çark etti. O zaman, tetikçi Alparslan Aslan'ın "Allahu ekber" diyerek kurşun yağdırdığını ileri sürmüştü. Bu kez, "Arslan'ın saldırı anında değil yakalandığında 'Allah'ın askerleriyiz' diye bağırdığını söyledim." diyerek geri adım attı.


Zaman