Genelkurmay, 2003'te dönemin 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan başkanlığındaki cuntanın hazırladığı Balyoz darbe planını yalanlamaya devam ediyor. Seminer belgelerinin kendilerinde olmadığını söyleyen Genelkurmay'a Taraf sürmanşetten çağrıda bulundu.

İŞTE TARAF'IN BUGÜNKÜ SÜRMANŞETİNDE YAYINLADIĞI O ÇAĞRI:

GENELKURMAY'A ÇAĞRI

"Bazı gazetelerin Ankara temsilcilerini çağırıp, “elinizde Balyoz Darbe Planının hazırlandığı toplantıyla ilgili belge olmadığını” söylemişsiniz. Genelkurmay, Birinci Ordu'da yapılan bu toplantıda konuşulan konular ve hazırlanan planlar hakkında hiçbir bilgiye sahip değilmiş.

Birinci Ordu, o toplantının bütün belgelerini Ankara'ya göndermemiş. Gönderdiklerini de Genelkurmay 2007 yılında imha etmiş. Bizim bugüne kadar yayımladığımız bütün darbe planlarıyla ilgili belgeleri biraz da tehditkar bir üslupla bizden isterdiniz, bu sefer böyle bir talebiniz olmadı.

Birinci Ordu'da, “seminer” görüntüsü altında yapılan darbe toplantısıyla ilgili bütün bilgiler, belgeler, emirler, kendi kaydettikleri konuşmalar, görev kağıtları, fişlemeler bizim elimizde var. Anlaşılan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Birinci Ordu'daki toplantının Genelkurmay Başkanlığı'nda olmayan belgeleri bizde bulunuyor. Kabul edin ki bu biraz tuhaf bir durum.

Ciddi bir disiplin ve arşiv sorununuz var gibi gözüküyor. Eğer gerçeklerle yüzleşecek cesaretiniz ve gerçekleri gördükten sonra gereğini yapacak dirayetiniz varsa elimizdeki bütün belgeleri size vermeye hazırız.

Vereceğimiz CD'leri incelediğinizde onların hangi bilgisayarlardan, kimler tarafından, hangi tarihte hazırlandığını da bulacaksınız.

Hazır olduğunuzda bize haber verin. Belgelerin tümünü incelemeniz ve gereğini yapmanız için size gönderelim. Siz de gerçeği artık açıklayın."