Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, ısıtılarak gündeme getirilen 70 yıl öncesinde kalmış meseleler yüzünden ülkenin asıl önemli gündem maddesi olan yeni Anayasa'nın unutulduğunu söyledi. Oda Başkanı Recep Çalışkan, yaptığı açıklamada, suni gündemlerin bir kenara bırakılarak yeni anayasa yapımı sürecinin hızlandırılması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. "Yeni anayasa yapım sürecinin tıpkı Adalet Partisi'nde olduğu gibi engellenmek mi isteniyor acaba?" diye düşünmeden edemediklerini belirten Çalışkan, "O dönemde yeni anayasayı engelleme çalışmaları o kadar fazlaydı ki, Adalet Partisi tek başına iktidar olduğu halde, nerdeyse 3-4 ay yasanın 1. maddesini bile müzakere etmeye imkan bulamadı. Her oturum kavga gürültü ile yapılıyordu. Oturumlara ara veriliyor, yeniden başladığında kavga gürültüde yeniden başlıyordu. Bunlar oturumların zabıtlarında kayıtlıdır" dedi.

İlk defa güçlü AK Parti iktidarı döneminde yeni anayasa yapılması konusunda umutlandıklarını ancak seçimlerden sonra ortaya atılan Dersim Katliamı gibi 70 yıl geride kalmış meselelerin ısıtılarak yeniden gündeme getirilmesine anlam veremediklerini anlatan Çalışkan, "Bakıyoruz, öyle yada böyle, hep bir şeyler ısıtılıp ısıtılıp yeniden önümüze sunuluyor. Biz bu sunulan şeylerle uğraşırken asıl gündemimizde olması gereken şeyleri unutuyoruz. Bizim gündemimizde şu an yeni anayasanın olması gerekir diye düşünüyorum. Parti ve gruplarla, sivil toplum kuruluşlarıyla uzlaşarak yeni anayasa yapımı süreci hızlandırılmalı, herkes üzerine düşeni yapmalı" dedi.

Ülkede eski meselelerin yeniden tartışma, kavga, ayrışma meselesi haline getirilmesinden son derece rahatsız olduklarını vurgulayan Çalışkan bunu yeni Hıristiyan olmuş biri ile Yahudi arasındaki kavgayı konu alan fıkraya benzetti. Çalışkan'ın atıfta bulunduğu fıkrada Hıristiyan ile Yahudi'yi karşı karşıya getiren olay şöyle gelişir: Adamın biri Hıristiyan olur, araştırırken Yahudilerin İsa peygamberi öldürmeye çalıştıklarını öğrenir. Yeni Hıristiyan olmanın heyecanlı ile birden öfkelenip yerinden fırlar. Doğru Yahudilerin oturduğu mahalleye gider. Karşısına çıkan ilk Yahudi'ye tekme tokat girişir. Yahudi 'Ya ne vuruyorsun, ne oldu, sen kimsin, suçum ne?' demeye çalıştıysa da yeni Hıristiyan olmuş kişi Yahudi'yi hışımla dövmeye devam eder. Yahudi bir fırsatını bulup adamın elinden kurtulur, "Neden beni dövüyorsun, ben sana ne yaptım ki" diye sorar. Yeni Hıristiyan olan kişi ise "Daha ne yapacaksınız, İsa peygamberimizi öldürmüşsünüz" der. Bunun üzerine Yahudi 'Ya, o senin dediğin olay bundan 2000 sene önceydi. Delirdin mi' der. Hıristiyan ise 'Olsun, ben daha yeni duydum' der. Kaynak: IHA