Çocuklar için Adalet Çağırıcıları grubu, sanatçı Lale Mansur başkanlığından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Taş atan çocuklara ilişkin yasanın meclisten geçmesinden dolayı teşekkürlerini sunan grup, yasanın yüz kapamaya ilişkin hükmünün de Eylül-Ekim tarihlerinde yeniden görüşülerek çözüme ulaştırılacağı sözünü Başbakan Erdoğan'dan aldı. Raportör Osman Can da gruba destek amaçlı Başbakanlık'a geldi ve "Referandum pozitif sonuçlandıktan sonra yeni anayasa yapılmalı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Merkez Bina'da yapacağı kabulleri Başbakanlık Resmi Konutu'na taşıdı. Erdoğan, Çocuklar İçin Adalet Çağırıcıları Grubunu Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul etti. Sanatçı Lale Mansur başkanlığında ziyarete gelen grubun içerisinde Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can da yer aldı. Görüşmeye Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da katıldı. Bir saati aşkın süre devam eden görüşmenin sonunda açıklama Lale Mansur, Başbakan'a taş atan çocuklar yasasına verdiği destek için teşekkür ettiklerini dile getirdi. Yasada yüz kapama maddesinin eksik kaldığını belirten Mansur, "Yüz kapama maddesinde, çocukların yüzlerini kapattıkları için bir yıl ceza almaları öngörülüyor. Biz bu cezanın çok fazla olduğunu Sayın Başbakan'a ilettik. Onunla ilgili Eylül-Ekim gibi bu maddeyi düzeltecekleri sözünü aldık" diye konuştu.

-"REFERANDUMDA EVET OYU VERECEĞİZ"-

Mansur bunun yanı sıra Başbakan ile referandum sürecine ilişkin görüştüklerini dile getirerek, referandumun Türkiye'de yeni bir Anayasa'nın yapılabilir olmasını sağlayacağını, bu sebeple "evet" oyu vereceklerini Başbakana ilettiklerini dile getirdi.
Çocuklar İçin Adalet Çağırıcıları Grubu "Basın Sözcüsü" Mehmet Uçum ise referandum sürecine ilişkin Mansur ile aynı görüşleri paylaştıklarını "evet" çıkması durumunda yeni Anayasa'nın yapılabilmesine olanak tanınacağını söyledi. Uçum "Bu referandum asla bir hükümet partisinin onaylanması ya da onaylanmaması veya bir muhalefet partisinin benimsenmesi ya da benimsenmemesi olmayacaktır. Tam tersine Türkiye'de yeni demokratik bir anayasanın çıkarılmasına imkan sağlayacaktır" dedi.

-ÇAĞRIMIZ REFERANDUMUN POZİTİF SONUÇLANMASI ARDINDAN YENİ ANAYASA-

Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can ise görüşmeye katılmasının nedeninin, Çocuklar için Adalet Çağrıcıları Grubu'na destek olduğunu ifade etti. Osman Can, Başbakan'a referanduma ilişkin görüşlerini ilettiklerini belirterek şunları söyledi:
"Bizim çağrımız referandumun pozitif bir şekilde sonuçlanmasının ardından siyasi parti karar organlarının, parlamentonun çok hızlı bir şekilde yeni bir anayasa çalışmasını ve yeni bir anayasa çağrısını yapması gerektiğidir. Biz bunu öteden beri savunduk. Bugün burada da Sayın Başbakan'a iletmiş olduk."(ANKA)