3 günlük Ramazan Bayramı tatilinin sona ermesiyle çalışanlar bugün iş başı yaptı. Ancak seyahat sitesi Momondo'nun her yıl gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarına göre, Türkler tatil dönüşü pek mutlu değil. 

Dünya geneline bakıldığında, tatil dönüşü kendini en mutsuz hisseden ülke, yüzde 67 ile Polonya. Polonya’yı yüzde 65’le İngiltere takip ediyor.

Türkler ise yüzde 64’le bu konuda dünya üçüncüsü... Türkiye’yi yüzde 61 ile İspanya ve yüzde 60 ile Fransa takip ediyor. Tatil dönüşü sendromunu en az yaşayan ülke ise yüzde 22 ile Çin.

Araştırmaya göre Türkiye’nin yüzde 13’ü tatil dönüşünde can sıkıntısından kurtulmak için tatilden döndükleri gün izin kullanmaksızın iş ya da okula gitmediğini söylüyor. Tatilden döndüğü gün 'kaytarma' konusunda Türkler ikinci sıradayken birinci sırada yüzde 14’le Avusturya geliyor. Dünya genelinde ise ortalama oran sadece yüzde 6.

Bu konuda kadınlar yüzde 68 ile erkeklerden (yüzde 60) bir adım önde. Yaş dağılımına bakıldığında ise tatil bittiği için en mutsuz olan yaş grubu yüzde 68’le 23-35 yaş.

Yaş arttıkça mutsuzluk oranı da düşüyor. 36-55 yaş grubundakilerin yüzde 62’si tatil dönüşü kendini mutsuz hissettiğini söylerken bu oran 56-65 yaş grubunda yüzde 57’ye iniyor.

Kaynak: HaberTürk