İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İBO Show programı çıkışında Maslak'ta silahlı saldırıya uğrayan türkücü İbrahim Tatlıses'in, tehdit şikayeti olmadığını ve koruma talebinde bulunmadığını söyledi.

Mutlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen, "Değişim Liderleri Zirvesi" çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Silahlı saldırıya uğrayan Tatlıses'in, tehdit şikayeti olmadığını ve koruma talebinde bulunmadığını açıklayan İstanbul Valisi Mutlu, İbrahim Tatlıses'in, gece 00:30 sıralarında programdan çıktıktan sonra arkadan gelen bir araç içerisinden, uzun namlulu silahla 11 el ateş edildiğini, bunların 4 tanesinin, Tatlıses'in içinde bulunduğu araca isabet ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bir kurşun Tatlıses'e, bir kurşun ise asistanına isabet etmiş. Ancak sağlık durumları iyiye gidiyor. Failler ile ilgili polisimiz yoğun çalışma yürütüyor. En kısa süre faillere ulaşmak için çalışıyoruz. Kendisine geçmiş olsun diyorum. Failleri bulmak için çalışıyoruz. Net olarak belli bir şeyi söylemek mümkün değil. Kendilerinin bize ulaştırdığı bir tehdit şikayeti yok. Koruma talebi de yok. Emekli polislerden oluşan kendi korumaları var. Tek silah ve 11 kurşun sıkılmış."

-TEK ARAÇ, TEK SİLAH VAR-

İstanbul Emniyet Müdür Hüseyin Çapkın ise, Tatlıses'e yapılan saldırıyı, her türlü teknolojiden yararlanarak çözmeye çalıştıklarını belirtti. Çapkın, "Tek araç, tek silah var. Saldırganların kaçtıkları araç yerli bir araç. Araçta iki kişi olduğunu biliyoruz" açıklaması yaptı. (ANKA)
(HMD/HF/ÖMR)