Türkiye Barolar Birliği(TBB) ile TSK ELELE Vakfı'nın bir kuruluşu olan TürkTrust arasındaki işbirliğiyle TBB bünyesinde elektronik imza üretimi başladı. Türkiye'de TÜBİTAK dışında 3 özel şirket tarafından üretimi yapılan elektronik imza, ilk defa kamu niteliğindeki meslek kuruluşu olarak TBB tarafından üretiliyor.

TBB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, elektronik imza üretiminden elde edilen gelir, TBB tarafından barolara kaynak olarak aktarılacak. Gelirin bir kısmı da TürkTrust aracılığıyla gazilerin bakım, tedavi ve rehabilitasyonu için de kullanılacak. TBB Başkanı Ahsen Coşar, elektronik imza üretiminin hizmete girmesine ilişkin yaptığı açıklamada, kamu niteliğindeki meslek kuruluşu olarak ilk defa alt kök hizmetini yerine getirdiklerini söyledi. Coşar, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu Türkiye'deki 78 baroya, avukat meslektaşlarımıza sunulmuş çok önemli bir hizmet, bu yönüyle çok sevindirici. Aynı zamanda bu elektronik imzadan elde ettiğimiz gelirin önemli bir kısmını Türkiye'deki barolara kaynak olarak da aktarıyoruz, bu yönüyle sevindirici. Bir de TürkTrust ile yaptığımız bu işbirliğinin bir başka anlamlı tarafı daha var. TSK ELELE Vakfı'nın bir kuruluşu, gazilere de hizmet götüren bir kuruluş. Dolayısıyla burada üretip pazarlayacağımız elektronik imzadan elde edilen gelirle gazilere de aynı zamanda katkı sağlamış olacağız. Manevi yönüyle bu da güzel bizim için." TÜRKtRUST Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Demirezen de "Barolar Birliği'nin müşteri potansiyeli gerçekten çok büyük. Her elektronik imza kartı bir parçasıyla bize de yansıyacak. Bizde onu gazilerimize hizmet olarak sunacağız" dedi.


ANKA