Kuruluşunun 42. yılını kutlayan Türkiye Barolar Birliği Anıtkabir'i ziyaret etti.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar başkanlığındaki Birliğin Yönetim Kurulu üyeleri kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Anıtkabir'i ziyaret etti.
Coşar başkanlığındaki heyet önce Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ve üzerinde TBB yazan çelengi bıraktı. Saygı duruşunun ardından merdivenlerde anı fotoğrafı çektiren heyet, daha sonrada Misaki Milli Kulesi'ne geçti. TBB Başkanı Vedat Ahsen Coşar, Anıtkabir Özel Defteri'ne şu mesajı yazdı:
"42.Kuruluş Yıldönümümüz nedeniyle, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Denetleme Kurulu olarak manevi huzurunuzdayız. Bütün Baroların katılmasıyla oluşan bir meslek kuruluşu olan Türkiye Barolar Birliği'nin misyonu, sadece avukatlık mesleğinin, avukatların sorunlarını çözmek, onların mesleki yönden ilerlemelerine ve kendilerini geliştirmelerine destek vermek, ülkemiz hukukuna, evrensel hukuka katkı yapmak, kanunların ülkemizin gereksinimlerine uygun olarak yürürlüğe konulması ve uygulanması yönünde çalışmalarda bulunmak olmayıp, aynı zamanda kurucusu olduğunuz Laik Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinin merkezini oluşturan ve "müdafa-ı hukuk" anlayışından tevarüs eden hukukun üstünlüğünü, bu ilkenin bir türevi olan insan haklarını savunmak, Cumhuriyetin demokrasi yönünde daha da gelişmesine katkı yapmak ve bu suretle Cumhuriyetin, "Siz'in bizlere hedef gösterdiğiniz muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasını sağlamaktır. Türkiye Barolar Birliği olarak sarsılmaz bir inançla ve Siz'in ilkelerinize olan kayıtsız bağlılığımızla, gösterdiğiniz hedefler doğrultusunda ilerlediğimizden emin olunuz. Sevgi, saygı, minnet, kararlılık ve bağlılıklarımızla arz ederiz."
Coşar ve TBB Yönetim Kurulu üyeleri Anıtkabir ziyaretinin ardından Birliğin vefat eden eski başkanlarının kabirlerini ziyaret etti.

Anka