Çiçek, yazıda, TBMM'nin kurumsal olarak güçlendirilmesi, yasama ve denetim faaliyetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleşmesi amacıyla çeşitli projeler başlatıldığını bildirdi.

''Elektronik Dönüşüm Projesi'' ile yazışmaların büyük ölçüde elektronik ortamda yapılması ve kağıt kullanımının asgariye indirilmesi hedeflendiğini belirten Çiçek, şöyle devam etti:

''Yasama Bilgi Desteği Projesi ile yasama ve denetim sürecine ilişkin bilgiler ve kurumsal duyuruların SMS veya e-posta yoluyla milletvekillerine zamanında ulaştırılması sağlanacaktır. Projeyle, isteminiz halinde tasarı ve tekliflerin işlem aşamaları, kararlar, komisyon ve Genel Kurul gündemleri, denetim önergeleri, Danışma Kurulu veya grup önerileri ve başkanlık duyuruları gibi bilgiler hızla ulaştırılacaktır. Bu kapsamda, geçen haftadan itibaren sayın milletvekillerinin Genel Kuruldaki konuşma tutanakları e-posta adreslerine gönderilmeye başlanmıştır.

Sosyal Medya Projesi ile TBMM Genel Kurulu için açılan Facebook ve Twitter hesapları üzerinden Genel Kurul çalışmaları, takipçilere görüntülü ve yazılı olarak anında aktarılmaktadır.

TBMM personelinin resmi görev uçuş millerinin kurum adına tek bir hesapta toplanmasına geçtiğimiz ay itibarıyla başlanmıştır.''

Kurumlararası Koordinasyonu Geliştirme Projesi kapsamında gerçekleştirilen iki ayrı toplantıda, Cumhurbaşkanlığının, Başbakanlığın ve bakanlıkların 1. hukuk müşavirleri ile strateji geliştirme başkanlarının TBMM'de bir araya geldiklerini belirten Çiçek, TBMM'de Mart ayı içerisinde idari yargı kararlarının uygulanmasına ilişkin panel düzenleneceğini bildirdi.

Çiçek, milletvekillerine doğrudan hizmet sunan birinci ve ikinci danışmanlar için başlatılan yasama eğitiminin, Mart-Haziran ayları arasında tamamlanacağını ve eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verileceğini belirtti
.
TBMM'nin uluslararası imajını ve marka değerini destekleme etkinlikleri kapsamında, internet sayfasının İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Arapça, Rusça ve Çince dillerine çevrilmesine başlandığını ifade eden Çiçek, bu çalışmaların Nisan ayı sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

TBMM'nin, üniversitelerle diyaloğunun geliştirilmesi hedefi çerçevesinde Gazi Üniversitesi ile protokol imzalandığını ve Yasama Enstitüsü Projesi'nin hayata geçirildiğini hatırlatan Çiçek, şunları kaydetti:

''Ayrıca, TBMM'nin kurumsal yapısı ile yasama ve denetim süreçlerine ilişkin sunumlar yapılabileceği, üniversitelerin rektörlüklerine bildirilmiş ve talep eden üniversitelerde sunumlar yapılmaya başlanmıştır.

Halkla ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında, vatandaşlarımızın görüş ve önerilerine web sayfası üzerinden daha etkin bir şekilde alabilmek için başlatılan çalışma bu ay içerisinde tamamlanacaktır.''



AA