HSYK'nın darbe yaparak karar aldığını ifade eden Gündoğdu, "Biz yargıçlar devleti istemiyoruz. Demokratik devlet istiyoruz. Keşke yargı reformu aylar öncesinde yapılsaydı. Meclis'i görev çağırıyoruz. Yeni anayasaya ve yargı reformuna ihtiyaç vardır." dedi.

Konuşmasına "Hukukçuların hukuk darbesi yaptığı gün." sözleriyle başlayan Gündoğdu, gündemdeki konulara ilişkin düzenlediği basın toplantısında Abant'ta düzenlenen 'Kamu Görevlilerinin Demokratik ve Sendikal Hakları Çalıştayı' sonunda, toplu sözleşme ve grev hakkının önünün açıldığını söyledi.

Memur-Sen olarak, Çalıştay'a kamu çalışanlarının toplu sözleşme ve grev haklarından fiilen yararlanmalarını sağlayacak bir zemin oluşturmak için katılıp katkı sunduklarını kaydeden Gündoğdu, bu anlamda 'milat' niteliğinde bir Sonuç Bildirisi ile yoğun çalışmalarının karşılığını aldıklarını ifade etti.

Çalıştaya katılmayan diğer iki konfederasyonu eleştiren Gündoğdu, "ya çamur at, ya çamura yat" anlayışıyla küçümseme stratejisi güden konfederasyonların da büyük bir çelişki içinde olduklarını dile getirdi.

Danıştay 8. Dairesi'nin aldığı son kararla, YÖK'e "katsayı adaletsizliğini tekrar tesis edin" talimatı verdiğini söyleyen Gündoğdu, katsayı düzenlemesinin yargının ilgi ve yetki alanından çıkaracak yasal düzenleme yapılmasını istedi.

Gündoğdu, TBMM ve hükümetin gerekli çalışmayı bir an önce yapmasını beklediklerini kaydetti.

Diğer taraftan, HSYK'nın Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı'nın tutuklanmasıyla devam etmekte olan yargı sürecine yetkisini aşarak müdahale ettiğini söyleyen Gündoğdu, yargının tarafsızlığına ve bağımsızlığına tahammül etme konusunda öncelikle HSYK'nın yargı orijinli üyelerinin samimi olması gerektiğini vurguladı.

Gündoğdu, bu sonucun HSYK dahil yüksek yargı organları ve yargı sistemine yönelik kapsamlı bir reformun zaman geçirilmeden hayata geçirilmesi sonucu doğurduğuna belirtti.

(CİHAN)
 



  YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ FARKLI GÖRÜŞLER İÇİN TIKLAYINIZ.