'Sürekli polis kapımı çalacak mı?' korkusu yaşayan vatandaşlar, devletten yeni TC kimlik numarası istiyor.
 
AYNI KİŞİYE SÜREKLİ TC KİMLİK NO ÜZERİNDEN DAVA AÇILIYOR
 
Kimlik numarası mağdurlarından 26 yaşındaki Muhammed Fatih Bıçakcı, dolandırıcıların sahibinden.com adlı internet sitesinde kendi adına üyelikler açarak vatandaşları tuzağa düşürdüğünü aktarıyor. Yüzbinlerce kullanıcısı olan bir internet sitesinin aynı TC numarası ile birden fazla üyeliği kabul etmesine anlam veremeyen Bıçakçı, dolandırıcıların yöntemini şu şekilde anlatıyor: "Dolandırıcılar, başkasının TC numarasıyla üye olup piyasanın çok altında ürün ilanları veriyor. Dolandırıcı, internet sitesindeki telefon numarasından kendisine ulaşan müşteriden kaparo yatırmasını istiyor. Dolandırıcı, elinde bulundurduğu TC numarasını ve kendi üzerine kayıtlı olmayan bir telefon numarasını vererek ürünün ücretini veya kapora yatırmasını istiyor. Müşteri de TC numarası ve telefon numarasına güvenerek parayı yatırıyor. Ancak dolandırıcı 'parayı çeker çekmez ' telefonunu da bir daha açmamak üzere kapatıp kayıplara karışıyor. Dolandırıldığını anlayan vatandaş da para yatırdığı TC numarası sahibine dava açıyor. Kabakta benim başıma patlıyor." diyor.
 
"TC NUMARAMA DAVA AÇACAĞIM"
 
Sahtekarların kendi TC numarasıyla kaç kişiyi daha dolandırdığını bilmeyen mağdur genç, hakkında her an yeni bir dava açılacağı endişesiyle yaşıyor. TC numarasıyla dolandırıcılık yapmanın bu kadar basit olmasına anlam veremeyen Bıçakcı, yeni bir kimlik numarası verilmesini talep ediyor: "Artık TC kimlik numarama güvenim kalmadı. Her an polis kapıma gelip beni götürecek korkusuyla yaşıyorum. TC numarama dava açıp devletten yeni bir TC kimlik numarası isteyeceğim."
 
Benzer bir şekilde dolandırılan vatandaşlardan biri de İzmirli Murat Boztoprak (35). Hakkında bir çok dava bulunan Boztoprak da TC kimlik numarasının kötü insanların eline geçtiğini ve devletin kendisine yeni bir TC numarası vermesi gerektiğini vurguluyor.
 
AVUKAT OKAN: "ELİMDE BİR TC NUMARASI OLSA İSTEDİĞİM KİŞİYİ SUÇLU GÖSTEREBİLİRİM"
 
Boztoprak'ın avukatı Hakan Okan ise TC numarasının hiçbir özel ve mahremiyeti yokken bu numara üzerinden kişileri dolandırıcılıkla suçlamanın çok ilkel olduğunu vurguluyor. Okan, "Elimde bir TC Kimlik numarası olsa istediğim kişiyi suçlu gibi gösterebilirim. Çünkü sistem buna çok müsait. Mahkemeler de bu davalarda üzerine düşeni yapmıyor. Müvekkiline 5 yıl hapis ve 5 bin TL para cezası veren Ağır Ceza Mahkemesi, delilleri araştırmadan, toplamadan 3 ayda davayı bitiren kararı verdi. Halbuki müvekkilimin söz konusu tarihlerde nerede olduğunu araştırması gerekiyordu." dedi.
 

Cihan