Bingöl’ün Solhan ilçesinde beş uzman çavuşun 16 yaşındaki bir kıza cinsel istismar ve tecavüzde bulunmaktan yargılandıkları davada serbest bırakılması tepkiye neden oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, olaya sessiz kalmayacaklarını, bakanlığın hukuk müşaviri ve uzmanlarını Bingöl’e gönderdiklerini açıkladı. Kentte de yaklaşık bin kişi adliye önünde toplanıp protesto gösterisi yaptı.

Bin kişilik protesto

Solhan’da 2 yıl önce 16 yaşındaki E.A’ya cinsel istismarda bulundukları ve tecavüz ettikleri iddiasıyla haklarında soruşturma açılan ve tutuklanan 5 uzman çavuş, itiraz üzerine serbest bırakılmıştı. Tahliye kararı tepki topladı ve bin kişi dün Bingöl Adliyesi önünde toplandı. İHD Bingöl Şube Başkanı Mehmetcan İnce, “Çocuk denilebilecek yaşta olan bir insana yapılan bu zulmü hangi mahkeme yargılar da böyle faillerini serbest bırakır? Böyle suçun cezasız kalması düşünülmemeli” dedi. Valilik binasının bulunduğu Dörtyol Mevki’ine gelen kalabalık daha sonra olaysız dağıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de Twitter’daki hesabından olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bingöl’deki tecavüze sessiz kalmayacağız. Arkadaşlarım konunun tüm ayrıntılarını öğreniyor. Gerekirse Bakanlık olarak müdahil olacağız. Aile Bakanlığı hukuk müşaviri ve uzmanları Bingöl’deler. Biz burada çocuğun yanında tarafız.”