Erözgün, yaptığı yazılı açıklamada, tek taraflı fesihlere ilişkin Sağlık Bakanlığına yazılı başvuruda bulunduklarını kaydetti.

4-B'lilerin sözleşmesinin tek taraflı olarak feshinin yargıya uygun olmadığını belirten Erözgün, Sağlık Bakanlığının bu konuda yargı kararlarına uygun olarak yeni düzenleme yapması gerektiğini ifade etti.

Sözleşmeli personelin çalıştığı kurumdan istifa etmeden KPSS sınavı ile başka bir kuruma yerleşebilmesine ilişkin sendika olarak davalar açtıklarını bildiren Erözgün, şöyle devam etti:

''Mahkeme kapılarında hak arama ancak siyasi iradenin yanlış yaptıklarını tescil etmeye yarar, yargıya gitmeden yapılan yanlışlıklar hak sahiplerinin itiraz ettiklerinde idareler tarafından düzeltilmesi gerekmektedir. Ben yaptım doğrudur mantığının yanlış olduğu başka yerel mahkemelerce de kabul edilmekte ve sözleşme fesihleri ile ilgili kararlar bir bir ortaya çıkmaktadır.''

Açtıkları çoğu davada idarenin yaptığı tek taraflı fesih işlemlerinin durdurulduğunu ileri süren Erözgün, Sağlık Bakanlığından ivedi olarak yargı kararlarına uygun yeni düzenleme yapmasını ve mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasını talep ettiklerini belirtti.



Habertürk