Ak Parti Çekmeköy İlçe Başknlığı'nın düzenlediği 'Danışma Meclisi Toplantısı'na' katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Genel Kurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının emekliliğini istemesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Hiç telaşa mahal bir durum yoktur, Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Herkes demokrasinin ve hukukun çizdiği sınırlar içerisinde görevini yapar. Bir kriz falan söz konusu değildir" dedi.

AK Parti Çekmeköy İlçe Başknlığı'nın Çekmeköy Turgut Özal Kültür Merkezinde düzenlediği '15. Danışma Meclisi Toplantısı'na' katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış toplantıda yaptığı konuşmasında Genel Kurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının emekliliğini istemesine değindi. Bağış, "Hiç telaşa mahal bir durum yoktur, Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Herkes demokrasinin ve hukukun çizdiği sınırlar içerisinde görevini yapar. Bir kriz falan söz konusu değildir.

Bakın AB ülkelerinde, demokratik ülkelerde silahlı kuvvetlerdeki üst düzey yetkiliilerin ismlerini dahi kimse bilmez, atamalarından kimsenin haberi bile olmaz, medyanın bile merak etmediği konulardır. Öyle kriz kelimesini rastgele kullamamamız gerekir. Hukukun olduğu yerde kriz olmaz. Halende hukuki süreç işlemektedir. Hukuk işleyecek, demokrasinin gereği yerine getirilecektir. Milli irade görevinin başındadır. Arkadaşlar emeklilik de atam gibi biraysel bir tercihtir. Türkiye Cmhuriyeti'nin Ordusu ki biz ordusuna ''Peygamber Ocağı'' askerini peygamberinin adıyla çağıran bir milletiz, komutansız kalmaz. Türkiye Cumhuriyeti bugün Avrupa'nın en güçlü ordusuna sahiptir. Hç bir ayrım yapmadan Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşları tek yürektir, tek yumruktur. Allah birliğimize, beraberliğimize zelal vermesin"diye konuştu. Toplantıda konuşan Ak Parti İstanbul Millet Vekili Metin Külünk ise konu ile ilgili yaptığı kınuşmada, "Genel Kurmay Başkanı ve üç kuvvet komutanının istifasıyla haberlerde karşılaştık. Hiç endişe etmeyin, gönlünüz rahat olsun. Siyaset milletin iradesi esas alınarak yapılır. Siyaset milletin iradesini esas alınarak yapıldığında, tüm sahayı doldurduğunda o ülkede demokrasi ve hukuk egemen olur. Bugünde Türkiye'de egemen olan demokrasidir, hukuktur, millettir. Siyaset, milletin iradesi tüm meshaaya hakimdir. Hiç endişe etmeyin, hiç yüreğinizi soğutmayın. Hersey çok daha güzel olacaktır. Duyacağınız işiteceğiniz hiç bir habere inanmayın. Siyaset, milletin iradesi, sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin tüm gündemine bugününe ve yarınına sahiptir. Hiç endişeniz olmasın, gönlünüz rahat olsun" şeklinde konuştu.


İHA