Yargı-Sen Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun Adalet Bakanlığı'nın kendisine ait telefonlardaki tüm verilerin ayrı bir veri taşıyıcısına kopyalanması hakkında yaptığı suç duyurusuna takipsizlik kararı geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "kovuşturmaya gerek yok" derken, Eminağaoğlu, takipsizlik kararının kaldırılması için Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'ne gideceğini söyledi.

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi, Eminağaoğlu hakkında iletişimi dinleme, tespit, kayda alma ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesini karara bağladı. Ancak daha sonra Eminağaoğlu hakkında Ergenekon soruşturması ile ilgili takipsizlik kararı verilince, dinleme kararı da kaldırıldı.

Bu karara rağmen dönemin Adalet Başmüfettişi Mehmet Arı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazdığı yazıda Ağaoğlu'na ait tüm verilerin ayrı bir veri taşıyıcısına kopyalanmasını ve telefonlara ait olan ve Telekominikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) programı üzerindeki tüm verilerin imhasının ve ilgili tutanağın yapılmasını istedi.
Bu yazışma üzerine harekete geçen Eminağaoğlu, TİB, Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT), İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı görevlileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. MİT ve TİB hakkında takipsizlik kararı veren savcılık; İstanbul Emniyet Müdürlüğü hakkındaki suç duyurusunu ise, İstanbul'a gönderdi.

-EMİNAĞAOĞLU İTİRAZINI SİNCAN'A YAPACAK-

Takipsizlik kararına tepki gösteren Eminağaoğlu, itiraz için Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuracağını söyledi. TİB'in bütün kayıtları verilere aktarmadan silmesi gerektiğini söyleyen Eminağaoğlu, "Şu görülüyor ki, Adalet Bakanlığı TİB'deki kayıtları sildirmişler. Neden kopyalıyorlar. Silinme kararı olduysa sileceksiniz. Ergenekon soruşturmasında hakkımda takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik verildiği için bunların hepsinin silinmesi gerekiyordu. Silinmesini gerektiren karar da var. Buna rağmen her şeyin bütünüyle silinmesi gerekirken ayrı bir tarafa kopyalanmasının ve daha sonra silinmesinin istenmesi basına bilgi akışının nerde nasıl kullanıldığının bir kanıtı" dedi.

ANKA