ADALET Bakanı Sadullah Ergin, Kozinoğlu’nun şüpheli ölümünden, Pozantı’daki taciz mağduru çocuklara ve hastalıkları nedeniyle cezaevinde mağdur olan tutuklu ile hükümlülerin durumlarına kadar birçok konuya açıklık getirdi. NTV’ye konuşan Ergin, Türkiye’de yargılamanın temyiz dahil bsir yıl içerisinde bitirilmesi için devrim niteliğinde sonuçlmara ulaşılmasına az kaldığını söyledi.

İstenmez ama tutuklama ihtiyaç

Türk yargısının en çok eleştirdi aldığı ‘uzun yargılama süreleri’yle ilgili konuşan Bakan Ergin, bunu önleyebilmek için tedbirler alacaklarını söyledi. Üçüncü Yargıda reform paketini hatırlatan Bakan Ergin, “Süreç biraz daha hızlanacak. Türkiye’de yargılamaların temyiz dahil 1 yıl içerisinde bitirilmesini öngören devrim niteleğindeki sonuca ulaşmamıza fazla kalmadı. 1.5-2 yıl içinde bu noktaya ulaşaşacağız” dedi. Tutukluluğun hiçkimsenin arzu etmediği bir sonuç olduğunu belirten Ergin, “Ceza adaletinin sağlanabilmesi, toplumsal asayiş huzur ve toplumsal vicdanın tatmini açısından bu tür bir zorunluluk. Arzu edilmiyor ama ihtiyaç. Bu tür şikayetler minimize olacak” diye konuştu.

Hiçbir şeyin üstü örtülmeyecek

Cezaevlerindeki ihlallerle ilgili soruyu yanıtlarken, bunlarla önemli değişim, dönüşüm sürecine girildi.ğini belirten Ergin, cezaevlerinin ceza çekilen bir lyerden daha çok eğitim mekanı haline getirilmeye çalışıldığını söyledi. Pozantı Cezaevi’nedeki çocuklara yönelik taciz iddialarını da değerlendiren Bakan Ergin, “Titiz şekilde çalışıyoruz, ‘hiçbir şey istismar edilmeyecek’ dedik. Dün sonuçlarımızı gönderdik. Bize gelen her iddia titizlikle inceleniyor. Hiçbir şey örtbas edilmiyor. Ceza ve infaz kurumlarındaki görevlilerin 2010 yılında 178’si ceza almış, 2011 yılında ise ceza alanların sayısı 197” diye konuştu.

Özel Cezaevi hastanesi

Son dönemde ölüm ve hastalıklarıyla gündeme gelen tutuklu-hükümlüler için çalışma yapıldığını dile getiren Bakan Ergin “Bakıma muhtaç halde olan tutuklu ve hükümlüler için Metris’te özel bir bölüm oluşturduk. Doktor, hemşire ve hasta bakıcı gözetiminde bir bölüm. Nisan ayında hizmete girecek. Bu pozisyondaki hükümlüleri gönüllülük esasına göre buraya alacağız. Onları daha rahat ettirmeye çalışacağız. Ancak Adli Tıp’ın vereceği rapor önemli tabii ama gönül ister ki ağır hastaların cezaevi koşullarında değil de evlerinde olabilmeleri içn şartları zorluyoruz. Bununla ilgili çalışmamız da var. Nisan ayının ilk haftasında açılacak” diye konuştu.

Kozinoğlu raporu tamam

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Odatv davası kapsamında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybeden eski MİT’çi Kaşif Kozinoğlu’nun ani ölümüyle ilgili Adli Tıp raporunun tamamlandığını söyledi. Kozinoğlu’yla ilgili Adli Tıp raporunun savcılığa gönderildiğini açıklayan Bakan Ergin, ölümünde olağanüstü bir belirtiye rastlanmadığını belirtti.

MÜESSER YILDIZ’A SORDUK KEDİ İSTEMEDİ

silivri’de tutuklu bulunan Odatv davası sanığı Müesser Yıldız’ın gazetelere yansıyan ‘Bir kedim olsa’ isteğini değerlendiren Bakan Yıldız “Personelimiz Müesser Yıldız’la görüştü. Öyle bir talebi yok. ‘Bir kedim bile yok’ serzenişi var ama böyle bir talebi yok. Kaldığı cezaevinde memnun değilse başka cezaevine alınması yönünde görüşü sorulmuştur ama kendisi böyle bir talebinin olmadığını söylemiştir” dedi. Medyada günlerdir, Müyesser Yıldız’ın kedi isteğinin geri çevrildiği iddia ediliyordu.



Star